Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van de heren kwartfinale, woensdag 12 juli.

Berdych – Djokovic

Onze voorspelling: Djokovic wint

Vandaag neemt de voormalig nummer één van de wereld en 3-voudig winnaar van Wimbledon, Novak Djokovic het op tegen een voormalig finalist op Wimbledon, Tomas Berdych. Djokovic heeft historisch gezien geen enkele moeite met de Tsjech en verloor slechts twee keer, waarvan één keer op Wimbledon. Dit was in het jaar dat Berdych de finale wist te behalen in Londen.

De Tsjech kent nog geen goed seizoen, maar lijkt sinds hij de geur van het gras heeft geroken, weer de stijgende lijn te pakken te hebben. Zijn sterke service en stevige groundstrokes zorgden voor een knappe overwinning op Dominic Thiem, in een zinderende 5-setter. Hij zal echter nog een schepje erbovenop moeten doen om kans te maken tegen Djokovic. Maar als er één ondergrond is, waarop Berdych kans maakt tegen de Serviër, dan is het, het gras van Wimbledon wel.

Novak Djokovic kent voor zijn doen een mager jaar en was lange tijd op zoek naar zijn vorm. Ook bij hem lijkt het gras een positief effect te hebben op zijn spel. Hij won voorafgaand aan Wimbledon namelijk overtuigend het grastoernooi in Eastbourne en heeft deze vorm meegenomen naar Londen. Dit wordt de eerste grote test voor Djokovic op Wimbledon, waarin hij kan laten zien dat hij weer helemaal terug is.

Het belooft een gelijk opgaande wedstrijd te worden, waarin Djokovic vakkundig toeslaat op de juiste momenten, om in vier sets de overwinning naar zich toe te trekken.

Djokovic wint – Je krijgt 1,16 keer je inleg terug
Het wordt 1-3 in sets voor Djokovic – Je krijgt 2,93 keer je inleg terug

Raonic – Federer

Onze voorspelling: Federer wint

De finalist van vorig jaar neemt het vandaag op tegen de gedeelde recordkampioen op Wimbledon, Roger Federer. De jonge Canadees verloor vorig jaar de finale van Andy Murray, maar versloeg toen wel zijn tegenstander van vandaag in de halve finale.

Federer heeft maar één doel dit jaar en dat is het winnen van zijn 8e Wimbledon titel. De Zwitser sloeg dit jaar het gravel over, om zich optimaal voor te bereiden op het gras-seizoen. Tot zover plukt hij hier de vruchten van, want hij wist in zijn laatste 9 partijen op gras, nog geen set af te staan en onder andere titel in Halle te pakken.

Milos Raonic heeft ook maar één doel en dat is wraak nemen op de verloren finale van vorig jaar. Hij won zeer knap in de vorige ronde van Alexander Zverev. De lange Canadees heeft een geweldige service, waarmee hij elke tegenstander kan domineren. Raonic zal hiermee de punten kort moeten houden om  kans te maken tegen de beter tennissende Federer.

Het belooft een snelle gelijk opgaande wedstrijd te worden, met veel korte punten. De kwaliteit van Federer zal naar verwachting de doorslag geven, in een op papier vrij eenvoudige overwinning.

Federer wint – Je krijgt 1,14 keer je inleg terug
Het wordt 0-3 in sets voor Federer – Je krijgt 2,12 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?