Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van de dames kwartfinale, dinsdag 11 juli.

Williams – Ostapenko

Onze voorspelling: Williams wint

Een clash tussen de oude en nieuwe generatie. 6-voudig Wimbledon winnares, Venus Williams is met haar 37 jaar een oudje, maar dat is nauwelijks te zien op de baan. De krachtige Amerikaanse heeft het ideale spel voor het gras, met een harde service en stevige vlakke slagen. Ze verloor pas één set en zette Ana Konjuh in de vorige ronde vakkundig aan de kant.

De pas 20-jarige Ostapenko won dit jaar verrassend Roland Garros en heeft de vorm doorgetrokken naar het gras van Wimbledon. De Letse staat bekend om haar aanvallende spel met veel winners, maar ook veel onnodige fouten. Ze boekte in de vorige ronde een indrukwekkende overwinning op de nummer 5 van de wereld, Elina Svitolina. Venus Williams is dus gewaarschuwd.

Het belooft een heerlijke wedstrijd te worden met aanvallend tennis, waarin Venus Williams minder fouten zal maken dan Ostapenko en de wedstrijd in 3-sets naar haar toe zal trekken.

Williams wint – Je krijgt 1,65 keer je inleg terug
Het wordt 2-1 sets voor Williams – Je krijgt 3,70 keer je inleg terug

Konta – Halep

Onze voorspelling: Konta wint

Een heerlijk affiche tussen de publiekslieveling Johanna Konta en de nummer twee van de wereld Simona Halep. Beiden dames worden gezien als grote kanshebber voor de eindzege. Ze speelden twee keer eerder dit jaar tegen elkaar en wonnen allebei een keer.

De Britse Konta, de huidige nummer 7 van de wereld, is een sterke grasspeelster. Haar harde service en goede volleerwerk maken haar zeer dominant op deze ondergrond. Daarnaast heeft ze de onvoorwaardelijke steun van het Britse publiek.

Simona Halep is aan een sterk jaar bezig, maar op gras heeft ze nog geen grote successen geboekt, naast de knappe zege in de vorige ronde op terugkerende Victoria Azarenka. De Roemeense heeft een enorm loopvermogen en moet het hebben van haar vastheid. Twee elementen die minder tot z’n recht komen op de snelle grasbaan.

De verwachting is dat de power van Konta te machtig zal zijn voor vaste Halep en de wedstrijd in drie sets in het voordeel van de Britse zal worden beslist.

Konta wint – Je krijgt 1,83 keer je inleg terug
Het wordt 2-1 in sets voor Konta – Je krijgt 3,96 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?