Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van speeldag 1, maandag 3 juli.

Mayer – Troicki

Onze voorspelling: Mayer wint

De strijd tussen de Duitser Florian Mayer en de Serviër Victor Troicki is er één die wel eens spannend zou kunnen worden. De Duitser staat op dit moment nr. 114 op de wereldranglijst, maar deze stand is vertekend. Hij verloor veel punten door als titelverdediger op het sterke grastoernooi van Halle van Federer te verliezen (geen schande). De laatste maanden bivakkeerde hij rond plek nr. 50. Troicki is de nummer 40 van de wereld en een echte allrounder. Het onderlinge resultaat is 4-2 in het voordeel van de Duitser. De laatste overwinning dateert van het gras van Stuttgart in 2016.

We voorspellen dat de spelers niet veel voor elkaar onder zullen doen en dat er veel games gespeeld zullen worden, maar dat uiteindelijk toch Mayer aan het langste eind zal trekken.

Mayer wint – Je krijgt 1,58 keer je inleg terug
Over 42,5 games – Je krijgt 1,75 keer je inleg terug

Konta – Hsieh

Onze voorspelling: Hsieh wint

Britse hoop Konta kende een sterke voorbereiding op Wimbledon. In Eastbourne haalde ze maar liefst de halve finale, met onder andere overwinningen op Ostapenko en nr. 1 van de wereldranglijst Kerber. In de wedstrijd tegen Kerber liep ze een blessure op waardoor ze in de halve finale moest opgeven. Gelukkig voor haar is ze op tijd fit voor Wimbledon. Daar treft ze in de eerste ronde Hsieh, waar ze nota bene op Roland Garros nog van verloor.

Hoewel de meeste mensen denken dat Konta gemakkelijk zal winnen, durven wij voor een verrassing te kiezen. We verwachten dat Konta niet 100% fit is, en mede daardoor met de nodige zenuwen aan de start staat. De ervaren Hsieh, ook geen onbekende op het gras gezien haar dubbeltitel enkele jaren geleden, zal zich niet gek laten maken op Court 1. Wij nemen een gokje en zetten in op een overwinning van de Zuid-Koreaanse.

Hsieh wint – Je krijgt 4,01 keer je inleg terug

Brengle – Hogenkamp

Onze voorspelling: Brengle wint

Richel Hogenkamp mag als eerste Nederlandse de baan op in Londen. Ze speelt in de eerste ronde tegen de Amerikaanse Brengle.

Op papier geen slechte loting voor Hogenkamp, want op de wereldranglijst doen ze niet veel voor elkaar onder: Brengle is de nr. 94 en Hogenkamp de nr. 104. In de onderlinge duels is het echter 2-0 voor de Amerikaanse. Ze won onder andere vorig jaar op het gras van Rosmalen van Hogenkamp.

Daarbij komt dat de Doetinchemse geen goede voorbereiding op Wimbledon kende. In Rosmalen verloor ze in de tweede ronde, en bij de kwalificaties voor Eastbourne verloor ze direct haar eerste partij.

Hoewel we dolgraag een Nederlandse in de volgende ronde terugzien, voorspellen we toch een overwinning in drie sets voor Brengle.

Brengle wint – Je krijgt 1,60 keer je inleg terug
2-1 in sets – Je krijgt 3,60 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?