Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van speeldag 2, dinsdag 4 juli.

Haase – Tiafoe

Onze voorspelling: Haase wint

Robin Haase neemt het in de eerste ronde op tegen de Amerikaan Frances Tiafoe. De Amerikaan is voor het grote publiek nog een onbekende, maar schiet omhoog op de wereldranglijst. De pas 19-jarige talentvolle Amerikaan staat inmiddels 64ste van de wereldranglijst, terwijl hij pas sinds 2015 prof is geworden. Tiafoe heeft een stuk minder ervaring op gras dan Haase. De Nederlander moet hem echter niet onderschatten, want in Eastbourne verloor Tiafoe maar net van de sterke Richard Gasquet.

Haase speelt dit jaar prima op gras, met onder andere overwinningen op Thiem en Mahut. We zien de Nederlander deze wedstrijd op kwaliteit, maar vooral ervaring naar zich toe trekken, maar dat zal niet gemakkelijk gaan.

Haase wint – Je krijgt 1,44 keer je inleg terug

Bertens – Cirstea

Onze voorspelling: Cirstea wint

Kiki Bertens en gras zijn in 2017 nog geen goede match. Ze verloor zowel in Rosmalen als op Mallorca al in de eerste ronde, en beide keren van een speelster die lager staat op de wereldranglijst. Vorig jaar haalde ze echter de derde ronde op Wimbledon, waarbij ze verloor van huidige nummer 2, Simona Halep.

Cirstea staat 63e op de wereldranglijst en kent een prima jaar. Op gras heeft ze alleen in Eastbourne gespeeld. Ze doorstond de kwalificaties en verloor uiteindelijk in de tweede ronde tegen de sterke Britse Konta.

In de onderlinge ontmoetingen is het maar liefst 3-0 voor de Roemeense. Dit, samen met het feit dat Bertens op gras nog niets heeft laten zien dit jaar, maakt Cirstea favoriet in dit duel. Hoewel wij dolgraag Bertens in de tweede ronde willen zien, denken wij ook dat Bertens het niet gaat redden.

Cirstea wint – Je krijgt 1,73 keer je inleg terug

M.Zverev – Tomic

Onze voorspelling: Tomic wint

De ontmoeting tussen Mischa Zverev en Tomic is een hele interessante. Mischa, broer van topper Alexander, staat met plek 30 een stuk hoger op de wereldranglijst dan de Australiër (59ee) en kent een prima grasseizoen. Zowel in Stuttgart als in Halle verloor hij van de uiteindelijke winnaars. In Eastbourne verloor hij echter redelijk kansloos met 6-3 6-2, uitgerekend van Tomic, zijn tegenstander op Wimbledon.

De Australiër was in zijn jeugd een groot talent en stond op zijn 18e ook al eens in de kwartfinale van Wimbledon. Hoewel hij goed meedraait op de ATP-tour is zijn echte doorbraak uitgebleven. Hem is verweten niet professioneel genoeg te zijn. Desalniettemin is zijn talent onmiskenbaar aanwezig, vooral op gras. Hij startte 2017 niet fit, maar raakt fysiek en ook mentaal steeds beter in vorm met prima resultaten als gevolg.

We voorspellen een zeer gelijk opgaand duel, waarbij uiteindelijk toch het talent van Tomic de doorslag geeft.

Tomic wint – Je krijgt 1,73 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?