Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van speeldag 3, woensdag 5 juli.

Herbert – Paire

Onze voorspelling: Paire wint

Pierre-Hugues Herbert had een gemakkelijke eerste ronde. Hij speelde tegen Kyrgios, die na twee sets met een blessure moest opgeven. De nummer 70 van de wereldranglijst neemt het in de tweede ronde op tegen landgenoot Benoit Paire, de nummer 46 van de wereld. Paire versloeg in de eerste ronde de Braziliaan Dutra Silva in vier sets.

Driftkikker Paire is de favoriet, maar alles valt of staat met zijn mentale weerbaarheid. In het verleden heeft hij meerdere malen zijn rackets kapotgeslagen. In 2015 ging hij op Wimbledon helemaal door het lint en trapte hij bijna een stoel aan flarden. Houdt hij zijn hoofd koel, dan wordt het een eenvoudige overwinning voor hem, en daar gaan wij wel van uit.

Paire wint – Je krijgt 1,60 keer je inleg terug

Suarez Navarro – Peng

Onze voorspelling: meer dan 21,5 games

Het duel in de tweede ronde tussen de Spaanse Suarez Navarro en de Chinese Peng gaat waarschijnlijk een spannende worden. De dames doen op papier weinig voor elkaar onder. De Spaanse staat namelijk 25ste en de Chinese 37ste op de wereldranglijst. Beiden zijn geen uitgesproken grasspeelsters, maar kennen dit jaar een redelijk grasseizoen en wonnen maandag hun eerste ronde partij in drie sets. Het onderlinge resultaat is 2-2.

We voorspellen een gelijk opgaande strijd, wat resulteert in een spannende 3-setter. We geven een licht voordeel aan Suarez Navarro, op basis van haar betere track-record op Wimbledon. Daarnaast is de Spaanse de net wat betere grastennisser.

Over 21,5 games – Je krijgt 1,77 keer je inleg terug
Suarez Navarro wint – Je krijgt 1,83 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?