Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van speeldag 4, donderdag 6 juli.

Ferrer – Darcis

Onze voorspelling: Ferrer wint

Vandaag speelt Ferrer zijn tweede ronde partij tegen Darcis, een wedstrijd tussen twee ‘oudjes’ (Ferrer is 35 en Darcis 33). De Spanjaard speelde een uitstekende eerste ronde met een verrassende overwinning op de als 22e geplaatste Fransman Gasquet. Dit heeft Ferrer, die voor het eerst  sinds 2005 niet geplaatst is bij een Grand Slam, veel zelfvertrouwen gegeven.

Zijn tegenstander is Steve Darcis, nr. 61 op de wereldranglijst. De Belg heeft een zware vijfsetter tegen Berankis in de benen.

We verwachten een simpele overwinning voor Ferrer. Hij is een betere grasspeler met een mooie historie op Wimbledon (hij haalde al twee keer de kwartfinale), terwijl Darcis in zijn lange tennisleven slechts één keer de tweede ronde op Wimbledon haalde.

Ferrer wint – Je krijgt 1,33 keer je inleg terug
Er worden 3 sets gespeeld – Je krijgt 2,40 keer je inleg terug 

Kerber – Flipkens

Onze voorspelling: Kerber wint

Bij de dames neemt Angelique Kerber het in de tweede ronde op tegen Kirsten Flipkens. Kerber stond vorig jaar in de finale van Wimbledon, maar daarin bleek de nu afwezige Serena Williams te sterk. De nummer één van de wereld schreef in 2016 wel de US Open en de Australian Open op haar naam. Dit jaar is vooralsnog minder succesvol. Kerber heeft het lastig met de verwachtingen die horen bij haar nieuwe status als nummer één van de wereld. Haar eerste ronde partij, waarbij ze met 6-4 6-4 won van qualifier Falconi was niet overtuigend. De Duitse gaf aan last van zenuwen te hebben, zeker na haar verlies in de eerste ronde op Roland Garros.

Kirsten Flipkens, inmiddels afgezakt naar plek 88 op de wereldranglijst, rekende in haar eerste ronde partij af met de Japanse Misaki Doi.

Nu de eerste zenuwen verdwenen zijn, verwachten we dat Kerber steeds beter in vorm gaat komen. Ze heeft nog nooit van Flipkens verloren en we verwachten dat op Wimbledon ook niet.

We zetten dan ook in op een overwinning in twee sets voor Kerber.

Kerber wint – Je krijgt 1,39 keer je inleg terug
Er worden 2 sets gespeeld – Je krijgt 1,39 keer je inleg terug 

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?