Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van speeldag 5, donderdag 7 juli.

Tsonga – Querrey

Onze voorspelling: Tsonga wint

Jo-Wilfried Tsonga kent vooralsnog weinig problemen op Wimbledon. Hij won in straight sets van eerst Norrie en daarna Bolelli. In de volgende ronde wacht de Amerikaan Sam Querrey. De Amerikaan, 35e op de wereldranglijst, won eerder van Fabiano en Basilashvili.

Beiden voelen zich thuis op het heilige gras en haalden beiden vorig jaar de kwartfinale. Querrey maakte in 2016 vooral indruk door drievoudig winnaar Djokovic naar huis te slaan.

De Fransman en Amerikaan hebben vijf keer eerder tegen elkaar gespeeld: vier keer won Tsonga en eenmaal won Querrey. De laatste ontmoeting op gras was op Wimbledon 2014 waarbij Tsonga met 14-12 in de vijfde set aan het langste eind trok.

Wanneer het Tsonga lukt om zijn agressieve speelstijl door te zetten tegen Querrey, verwachten wij geen problemen voor de Fransman. Op alle fronten speelt hij de afgelopen dagen zeer sterk.

Querrey kan zich geen zwak moment veroorloven en zal  de hele wedstrijd lang op de toppen van zijn kunnen moeten spelen, om een kans te maken.

Wij zien een vier-sets overwinning voor de meer complete Tsonga.

Tsonga wint – Je krijgt 1,31 keer je inleg terug 

Azarenka – Watson

Onze voorspelling: Azarenka wint

Bij de dames een interessante derde ronde partij tussen Victoria Azarenka en Heather Watson. Azarenka speelt haar eerste Grand Slam toernooi sinds ruim een jaar. De Wit-Russische beviel afgelopen december van een zoon. Door haar zwangerschap zakte de voormalig nummer één af naar de 683e plaats op de wereldranglijst, vandaar haar ongeplaatste status.

Op een wat moeizame eerste set in de eerste ronde na, kent Azarenka geen problemen tot zover en sloeg ze in de tweede ronde eenvoudig de als 15e geplaatste Visnina (vorig jaar halve finale Wimbledon) uit het toernooi.

De Britse Watson speelt tot nu toe ook sterk, is nog zonder setverlies en verraste in de tweede ronde de als 18e geplaatste Sevastova.

Gezien haar verleden is Azarenka de grote favoriet. Langzaam komt zij weer in de vorm die ze had voor haar zwangerschap, en dat zal een maatje te groot zijn voor de Britse. Ondanks dat het publiek massaal op haar hand zal zijn, verwachten wij niet dat Watson kan verrassen.

Azarenka wint – Je krijgt 1,37 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?