Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van speeldag 6, zaterdag 8 juli.

Ferrer – Berdych

Onze voorspelling: Berdych wint

In de derde ronde staat een partij tussen twee ervaren rotten op het agenda: David Ferrer (35 jaar) versus Tomas Berdych (31 jaar). Ferrer versloeg in de eerste ronde verrassend de Fransman Gasquet, en had een zeer makkelijke tweede ronde door een snelle opgave van Darcis. Berdych versloeg Chardy en Harrison, beiden in vier sets.

Al in 2004 kwamen Ferrer en Berdych elkaar op de ATP tour tegen. Maar liefst vijftien keer hebben ze inmiddels tegen elkaar gespeeld. Ferrer won hierbij acht ontmoetingen, waarbij gezegd moet worden dat van de laatste vijf ontmoetingen er vier door Berdych gewonnen werden. Berdych, nummer 15 van de wereld, kent een degelijk seizoen tot zover, zonder echte uitschieters. Hoewel Berdych een prima grasspeler is, is het op het gras dit jaar ook nog niet overtuigend. Zowel in Stuttgart als op Queens verloor hij in de kwartfinale van Feliciano Lopez.

Ferrer is ‘slechts’ terug te vinden op plek 39 van de wereldranglijst, maar kent wel een jarenlange historie in de top tien van de ranglijst. We verwachten dat hij het Berdych even lastig kan maken, maar dat de jaren toch echt gaan tellen en dat de vier jaar jongere Tsjech er met de overwinning vandoor gaat.

Berdych wint – Je krijgt 1,13 keer je inleg terug
1-3 in sets – Je krijgt 2,89 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?