Over twee wedstrijden weten we of het Nederlands Elftal zich heeft geplaatst voor het WK voetbal in Rusland volgend jaar zomer. Dan moet het ten eerste zien af te rekenen met Wit-Rusland én Zweden en ten tweede veel goals zien te maken. Lees hier de voorbeschouwing op Nederland – Wit-Rusland.

Wit-Rusland – Nederland
07 oktober 2017
20:45, Dinamostadion (Minsk)

4 of meer doelpunten @ 2,63

Het één na laatste WK kwalificatie duel speelt Oranje in Minsk tegen Wit-Rusland. Het mes staat op de keel bij ploeg van Dick Advocaat. Door de nederlaag tegen Frankrijk en de winst op Bulgarije in de vorige speelronde staat Oranje derde in de poule. Frankrijk staat bovenaan en is met een voorsprong van zes punten niet meer in te halen. Zweden staat tweede met drie punten voorsprong én een veel beter doelsaldo. Nederland moet zes goals goed maken op Zweden, terwijl de Scandinaviërs nog een wedstrijd spelen tegen de op papier zwakste broeder uit de groep Luxemburg.

Lees hier vijf feiten waarom inzetten op vier of meer goals deze wedstrijden een interessante wedoptie is:

  1. In de historie speelde beide landen zeven keer eerder tegen elkaar. Van de vijf wedstrijden dat Nederland won scoorde Oranje drie wedstrijden minimaal drie goals.
  2. Wit-Rusland is de nummer laatst in de poule, verloor van Luxemburg en verloor in de laatste thuiswedstrijd met maar liefst 4-0 van Zweden.
  3. Van de laatste tien interlands wist Wit Rusland er maar twee te winnen, in die tien interlands kreeg het drie keer minimaal drie goals tegen en speelde het gelijk tegen de nummer 137 van de wereldranglijst, Thailand. De vorm is er niet, hopelijk kan Oranje profiteren.
  4. De laatste keer dat Oranje een ‘finale’ speelde om zich nog voor een eindronde te plaatsen was in 2003 thuis in de play offs tegen Schotland. Toen werd het 6-0, onder leiding van … Dick Advocaat.
  5. Van de 58 interlands dat Advocaat bondscoach was werden in 26 interlands vier of meer goals gescoord.


Onze voorspelling:
Nederland gaat aanvallen en moet scoren. Door de broze verdediging van Oranje is de kans op tegengoals, ook tegen een ploeg als Wit-Rusland, sterk aanwezig. Dit zorgt er voor dat er deze wedstrijd vier of meer doelpunten worden gescoord. Je krijgt 2,63 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.