Twee teams waartegen het in de groepsfase heel lastig voetballen bleek. Uruguay en Portugal spelen vanuit een hecht verdedigingsblok en de teamgeest is enorm hoog. Daarom is dit een interessante ontmoeting, waar de vonken waarschijnlijk van af zullen vliegen.

Uruguay – Portugal
30/06/2018
20.00 uur, Fisht Stadion, Sotsji

Winst voor Uruguay of Portugal?

 

Uruguay haalde in de groepsfase negen punten uit drie wedstrijden. Op papier is dat een sterke prestatie. Het spel was daarin alleen niet altijd goed. De laatste wedstrijd tegen Rusland, die met 3-0 werd gewonnen, oogde al een stuk beter. Maar de twee duels daarvoor tegen mindere goden Saoedi-Arabië en Egypte verliepen moeizaam. Het superduo voorin, Luis Suárez en Edinson Cavani, vond elkaar niet altijd even goed en beiden gingen vaak voor hun eigen kans. Achterin maakt routinier Diego Godin dit WK een hele sterke indruk. Op het vorige WK haalde Uruguay ook de achtste finale, toen werd het uitgeschakeld door Colombia. In 2010 reikte het zelfs tot de halve finale. Destijds bleek Nederland de betere en werd Uruguay uiteindelijk vierde.

Tegenstander Portugal staat wederom in de knock-out fase. Terwijl het niet eens zo heel veel scheelde of Iran had daar gestaan. In een knotsgekke slotfase kwamen de Iraniërs nog sterk terug en kregen ze zelfs nog de kans op de winnende goal. Dat kwam mede door de vertwijfeling in het spel van de Portugezen; dat was op het einde alles behalve overtuigend. En dat terwijl de ploeg de ervaring heeft om in wedstrijd, waar het er echt om gaat, er te staan. Met die instelling werd Portugal twee jaar gelden ook Europees kampioen. In de confrontatie met Uruguay zal de individuele kwaliteit van de ploeg echter ook heel belangrijk worden, te meer omdat de instelling van de Zuid-Amerikanen niet onder doet voor Portugal.

Uruguay en Portugal speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Onze wedtip: een gelijkspel > 2.84

Speciale wedtip: Suárex scoort vrije trap > 20.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.