Twee Latijns – Amerikaanse teams die elkaar door en door kennen. Een heerlijk  affiche in de achtste finales van het WK tussen Brazilië en Mexico. Lees hier de voorbeschouwing.

Brazilië – Mexico
02/07/2018
16.00 uur, Samara ArenaSamara

Winst voor Brazilië of Mexico?

 

De Brazilianen zijn op papier topfavoriet in deze wedstrijd. Geen enkele speler uit de Mexicaanse ploeg zou bij de vijfvoudig wereldkampioen in de basis staan. Maar toch is dit een wedstrijd op zich. De landen speelden al veertig keer eerder tegen elkaar en hebben nauwelijks geheimen voor elkaar. Het zal dus aankomen op de teamgeest en individuele kwaliteit. Brazilië speelt vooralsnog een prima toernooi. Zij eindigden, ondanks het gelijke spel in de eerste wedstrijd tegen Zwitserland, op de eerste plaats in de poule. Dat kwam mede tot stand door een late overwinning op Costa Rica in de tweede groepswedstrijd. Het driehoekje op links is voor de Goddelijke Kanaries het belangrijkste wapen met Marcelo, Philippe Coutinho en Neymar. De meeste aanvallen worden via hen opgezet. Dat lijkt voorspelbaar, maar de individuele kwaliteit hiervan is zo hoog dat het altijd verrassingen kan opleveren. Het is te hopen dat Marcelo weer fit is na zijn opgelopen blessure in de wedstrijd tegen Servië.

Close escape Mexico

Mexico begon het toernooi ijzersterk door wereldkampioen Duitsland te verslaan. Toch had de ploeg nog het nodige geluk nodig in de laatste poulewedstrijd om zich te plaatsten voor de achtste finale. Want het verloor van Zweden, terwijl Zuid-Korea won van Duitsland. Wanneer Die Mannschaft had gewonnen, zou Mexico er uit liggen. Dat gebeurde verrassend genoeg niet. De Mexicanen moeten zorgen dat ze de vorm van de eerste wedstrijd tegen Duitsland weer terug weten te vinden. Want dan maakt het absoluut een kans tegen Brazilië. In dat duel jaagde het over het hele veld de Duitsers af, was het feller en uiteindelijk in de omschakeling levensgevaarlijk. Dat zou nu het hetzelfde recept kunnen zijn; afwachten en via de counter met de snelheid van Hirving Lozano en Carlos Vela toeslaan.

Onderlinge resultaten

Mexico en Brazilië speelden dus veertig keer eerder tegen elkaar. 23 keer won Brazilië, zeven keer werd het gelijk en tien keer won Mexico.

Onze wedtips:

Meer dan 2.5 goals > 1.85

Gabriel Jesus scoort en wint > 3.00

Halftime/Fulltime: X/Brazilië > 3.70

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.