De laatste wedstrijd in de achtste finales gaat tussen Colombia en Engeland. Twee landen die in eerste instantie niet tot de kanshebbers behoorden, maar zij zitten aan de gunstige kans van het speelschema. De winnaar van dit duel komt in de kwartfinale namelijk uit tegen de winnaar van Zweden – Zwitserland en in een eventuele halve finale tegen Rusland of Kroatië. En met de kwaliteiten van Colombia en Engeland zijn dat tegenstanders die te verslaan zijn.

Colombia – Engeland
03/07/2018
20.00 uur, Spartak StadiumMoskou

Winst voor Colombia of Engeland?

 

Colombia is de laatste jaren vaste klant in de bovenste regionen van de FIFA-ranking. Niet zo vreemd, want het Zuid-Amerikaanse land heeft een generatie spelers met veel klasse. Dat werd op het WK van 2014 al duidelijk, toen Colombia in de kwartfinale nipt tegen onder ging tegen thuisland Brazilië. Wel leverde het de uiteindelijke topscorer van de toernooi af: James Rodríguez. Ook nu is de aanvallende middenvelder van Bayern München weer een belangrijke pion in het Colombiaans elftal. Hoewel niet honderd procent fit, toonde hij al zijn meerwaarde. Met name in het duel met Polen, waarin Rodríguez twee assists afleverde. Hij droeg daarmee bij aan de 3-0 zege. Een belangrijke overwinning, want Colombia verloor namelijk haar eerste wedstrijd tegen Japan. Uiteindelijk eindigde de formatie van bondscoach José Pekerman nog op de eerste positie van poule H, nadat het ook Senegal versloeg.

Supertrio

Dit WK kan Colombia beschikken over spits Radamel Falcao. Vier jaar geleden was hij er niet bij vanwege een blessure. Tijdens dit toernooi maakte de aanvaller van AS Monaco de tweede goal tegen Polen. Er heeft zich nog een nieuwe ster in wording aangediend bij Colombia: Juan Quintero. De 25-jarige middenvelder speelt bij River Plate in Argentinië en heeft tot nu toe één keer gescoord en twee doelpunten voorbereid. Als het trio Rodríguez-Falcao-Quintero de goede vorm vanuit de groepsfase doortrekt, kan Engeland een hele lastige kluif aan Colombia krijgen.

Topschutter

Het WK van de Engelsen verloopt tot nu toe voortvarend. De eerste poulewedstrijd tegen Tunesië werd, weliswaar in blessuretijd, met 2-1 gewonnen. Beide goals kwamen op naam van Harry Kane. De spits van Tottenham Hotspur liet in het duel daarna zien in topvorm te verkeren. Tegen Panama nam hij drie treffers voor zijn rekening. Engeland won die wedstrijd met 6-1. Met vijf goals is Kane topscorer van dit WK. Zelfs ondanks het feit dat hij in de laatste groepswedstrijd tegen België (1-0 nederlaag) niet in actie kwam. Want Engeland had zich al geplaatst voor de achtste finale, en spaarde dus de meeste vaste krachten. Ondanks dat verlies heerst er in Engeland een jubelstemming. Want de weg om ver in het toernooi te komen, lijkt open te liggen met op papier niet de allersterkste tegenstanders. Maar er moet wel worden aangetekend dat de wereldkampioen van 1966 dit WK nog niet echt getest is. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate weet na de wedstrijd tegen Colombia pas waar het echt staat.

Colombia en Engeland stonden vijf keer eerder tegenover elkaar. Opvallend feitje; de Zuid-Amerikanen wonnen nog nooit.

Onze wedtips:

Falcao en Kane scoren > 8.00

Engeland wint de eerste helft > 2.75

Er wordt meer dan 2,5 keer gescoord > 2.50

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.