Dag tien alweer van het WK. Die sluiten we af met een absolute kraker in poule F; Duitsland móét winnen van Zweden om de kans op prolongatie van de WK-titel in leven te houden. Daarvoor beginnen we met onze Zuiderburen tegen Tunesië. Om 17.00 uur neemt de ploeg die vooralsnog de beste indruk maakte, Mexico, het op tegen Zuid-Korea.

14.00 uur: België – Tunesië   

De middagwedstrijd gaat tussen België en Tunesië. De Belgen begonnen het WK prima. Na een ietwat moeizame eerste helft tegen Panama, kwamen ze in de tweede helft los en won het uiteindelijk met 3-0, door een wondergoal van Dries Mertens en twee doelpunten van Romelu Lukaku. Bondscoach Roberto Martínez begon in een 3-4-3 opstelling, waarbij voormalig FC Twente-speler Dedryck Boyata in de as in de verdediging begon door de afwezigheid van Vincent Kompany. Daarvoor stond Alex Witsel met Kevin de Bruyne aan zijn zijde. Daar was veel kritiek op, omdat De Bruyne beter rendeert op een positie die dichterbij de goal ligt. Nu kwam hij teveel in de duels terecht. Bij City staat De Bruyne op ’10’ en daar is hij dan ook veel dreigender.
De Tunesiërs kunnen weer aan de bak. Na de openingswedstrijd tegen Engeland treft het nu dus de nummer drie van de FIFA-ranking. Een taaie opening voor de Noord-Afrikanen, die net een punt misliepen door de goal van Harry Kane in blessuretijd. Tunesië en België speelden op een WK één keer eerder tegen elkaar. In 2002 werd het in de poulefase 1-1.

Onze wedtip: Halftime/fulltime: X/België > 3.31

Foppe & Royston voorspellen!

17.00 uur: Zuid-Korea – Mexico     

Mexico begon het WK ijzersterk door met 1-0 van regerend wereldkampioen Duitsland te winnen. Dat had niemand verwacht. Zeker de manier waarop de Mexicanen wonnen, maakte in de hele voetbalwereld indruk. Op het hele veld zat de nummer 15 van de FIFA-ranglijst er continu agressief bovenop en gaf het de Duitsers geen millimeter ruimte. Daarnaast was het spel ook nog eens heel behoorlijk. Hirving Lozano was de grote man bij Mexico. De PSV’er maakt de enige en dus winnende goal. De interesse van andere clubs zal op de buitenspeler uit de Eredivisie alleen maar zijn toegenomen.
Tegenstander Zuid-Korea begon het WK met een nederlaag tegen Zweden. Ondanks dat de bondscoach nog wel zand in de ogen van de Zweden probeerde te strooien door de rugnummers bij de training om te wisselen, kon het geen potten breken in de wedstrijd. Zweden was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won via een penalty van captain Andreas Granqvist. Zuid-Korea en Mexico speelden zes keer eerder tegen elkaar; de Koreanen wonnen drie keer, twee keer de Mexicanen en één maal stond er een gelijkspel op het scorebord.

Onze wedtip: er wordt meer dan 2.5 gescoord > 2.26


20.00 uur: Duitsland – Zweden     

En dan de kraker van de dag tussen Duitsland en Zweden. De Duitsers verloren hun eerste duel van de Mexicanen en moeten nu de tweede wedstrijd winnen. Zelfs als het gelijkspeelt, kan dat dodelijk zijn, namelijk als Mexico eerder op de dag van Zuid-Korea wint. Want dan is een salonremise tussen Zweden en Mexico in de laatste wedstrijd genoeg om Die Mannschaft uit te schakelen. De ploeg van bondscoach Joachim Löw kreeg er in de Duitse pers flink van langs. En dan in het bijzonder het centrale verdedigingsduo Mats Hummels-Jerome Boateng, die het spel vertraagden. Daarnaast begon Thomas Müller aan de rechterkant, terwijl hij eigenlijk een ‘nummer 10’ is. En de pure buitenspelers als Marco Reus en Julian Brandt begonnen op de bank.
Tegenstander Zweden staat bekend als reuzendoder. In aanloop naar dit WK schakelde het prompt Nederland en Italië uit. De Duitsers kunnen hun borst dus natmaken. De historie spreekt ook niet in het voordeel van onze Oosterburen. De landen kwamen 15 keer eerder tegen elkaar uit; acht keer won Zweden, twee keer werd het gelijk en vijf keer won Duitsland.

Onze wedtip: Zweden wint met een virtuele voorsprong van 0-1 (handicap 0-1) > 2.39

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto