De laatste dag van de tweede speelronde in de poulefase. Er kunnen al de nodige beslissingen gaan vallen. Zo staan Engeland, Japan en Senegal op de drempel van de achtste finale. Polen en Colombia vechten tegen elkaar om de kans op de volgende ronde in leven te houden, nadat zij beiden hun eerste duel verrassend verloren.

14.00 uur: Engeland – Panama

Engeland verschafte zich een prima uitgangspositie voor de tweede wedstrijd door met 2-1 te winnen van Tunesië. Die zege kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Pas in blessuretijd bezorgde Harry Kane met een rake kopbal de drie punten voor zijn land. Het was voor Engeland in ieder geval een beter begin dan het WK van 2014, waarin het in de poulefase werd uitgeschakeld zonder overwinning. Normaal gesproken moet de formatie van bondscoach Gareth Southgate ook tegen Panama de volle buit binnen halen. Tegen België hielden de Panamezen voor rust nog knap stand, maar na de pauze liepen de Rode Duivels eenvoudig weg bij de nummer 55 van de FIFA-ranking: 3-0. Een dergelijk scenario ligt wederom op de loer. Zeker als Kane het bij Engeland weer op z’n heupen krijgt. Bij winst is Engeland zeker van de volgende ronde.

Onze wedtip: Harry Kane scoort twee goals of meer > 3.25


17.00 uur: Japan – Senegal

Wie van tevoren had gezegd dat deze wedstrijd tussen de twee koplopers van poule H zou gaan, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Zowel Japan als Senegal wonnen met 2-1 van respectievelijk Colombia en Polen, die beiden veel hoger op de FIFA-ranking staan. Japan werd wel snel in het zadel geholpen, nadat Carlos Sánchez al na drie minuten rood kreeg voor een handsbal. De toegekende strafschop werd benut door Shinji Kagawa. Colombia kwam nog terug tot 1-1, maar door een goal een kwartier voor tijd van oud-VVV’er Keisuke Honda trokken de Aziaten toch de overwinning naar zich toe.
De zege van Senegal op Polen was minder verrassend te noemen. De Afrikanen hebben namelijk de beschikking over de nodige spelers die actief zijn in Europese topcompetities. Denk aan Sadio Mané (Liverpool), Kalidou Koulibaly (Napoli) en Idrissa Gueye (Everton). Daarbij moet wel worden aangetekend dat Polen erg zwak speelde, en dat de topscorer van de Europese kwalificatie, Robert Lewandowski (16 goals), nauwelijks bediend werd. Mocht Senegal van Japan winnen is het vrijwel zeker van de achtste finale. Bij het eerste en enige optreden op een WK (2002) reikte Senegal tot de kwartfinale.

Onze wedtip: Senegal wint eerste helft > 2.90


20.00 uur: Polen – Colombia

Het is voor Polen en Colombia erop of eronder. Nadat beide landen hun eerste wedstrijd verloren, is een overwinning nu echt een must. Polen moet dan wel van betere huize komen dan tegen Senegal, toen het team een zeer matte indruk maakte. Dat spelen op een eindtoernooi anders is dan de kwalificatie heeft de ploeg aan den lijve ondervonden. Polen plaatste zich eenvoudig voor het WK door eerste te worden in een poule met onder meer Denemarken en Montenegro. Veel zal afhangen van de aanvoer naar Bundesliga-topscorer Lewandowski. Als dat aspect in het Poolse spel verbetert, kan de spits eigenhandig Colombia verslaan.
Evenals Polen is Colombia gebrand op de winst, na de onverwachte nederlaag tegen Japan. Want de Zuid-Amerikanen willen in ieder geval hun beste WK-prestatie evenaren: de kwartfinale in 2014. Aan het spelersmateriaal kan het in ieder geval niet liggen met onder andere Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur), Falcao (AS Monaco), Juan Cuadrado (Juventus) en James Rodríguez (Bayern München). Laatstgenoemde was de topscorer op het vorige WK. Tegen Japan begon hij echter op de bank wegens lichte pijntjes. Met Rodríguez nu wel aan de aftrap zou een driepunter tegen Polen erin moeten zitten.

Onze wedtip: James Rodríguez scoort > 3.15

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto