Vandaag staan de eerste wedstrijden in de laatste speelronde van de groepsfase op het programma. In poule A staat alleen de groepswinst op het programma. In poule B kunnen Spanje, Portugal en Iran zich nog plaatsen voor de achtste finale.

16.00 uur: Uruguay – Rusland   

Het duel om de groepswinst in groep A gaat tussen Uruguay en Rusland. Het thuisland maakt vooralsnog indruk. In de eerste twee wedstrijden scoorde het al acht keer. Dat was dan weliswaar tegen de mindere landen Saoedi-Arabië en Egypte, maar de manier waarop maakte toch wel indruk. Het elftal lijkt topfit en speelt delen van de wedstrijd ook nog eens aantrekkelijk voetbal. Drie spelers steken er tot nu toe bovenuit; spits Artem Dzyuba, Aleksandr Golovin en Denis Cheryshev. Dat terwijl de laatste twee de eerste wedstrijd niet eens de basis begonnen. Fedor Smolov kreeg eerst nog de voorkeur boven Dzyuba en Cheryshev was de vervanger van de geblesseerde Alan Dzagoev. Nu, anderhalve wedstrijd later, praat eigenlijk niemand meer over die twee. Dzyuba is het aanspeelpunt voorin; de spits is beresterk en werkt keihard. Met drie goals is hij ook nog eens beslissend geweest.
Tegenstander Uruguay speelt dit WK heel degelijk en een tikkeltje saai. De twee groepswedstrijden werden beide met 1-0 gewonnen. Spits Luis Suárez gaf al aan enkel en alleen voor het resultaat te willen gaan en de deur dicht te gooien bij een voorsprong. Dit duel staat in het teken van de groepswinst. Maar de uitkomst maakt niet zoveel uit. Uruguay en Rusland treffen namelijk zeer waarschijnlijk toplanden Spanje of Portugal.

Onze wedtip: under 2.5 goals > 1.56


16.00 uur: Saoedi-Arabië – Egypte   

Een wedstrijd die nergens meer over gaat en dan ook nog tussen de nummer 67 Saoedi-Arabië en 45 Egypte van de FIFA-ranking. Egypte wacht nog op de primeur van de eerste overwinning op een WK. Mohamed Salah zal gebrand om een toch nog echt zijn voetsporen in Rusland achter te laten na een superseizoen bij Liverpool. Hij scoorde wel al; een penalty tegen Rusland.

Onze wedtip: Salah scoort en Egypte wint > 2.60


20.00 uur: Iran – Portugal

De Europees kampioen kan er rond 22.00 uur vanavond zomaar uit liggen op dit WK. Spanje en Portugal staan beide op kop in poule B. Alleen moet Portugal aantreden tegen nummer drie Iran dat drie punten heeft, en Spanje kruist de degens met het al uitgespeelde Marokko. Het kan dus raar lopen in deze poule. Portugal heeft dan net het ongeluk dat het tegen een team speelt dat nog kans maakt op die achtste finale. En dat is knap van Iran. De Iraniërs verloren in hun vorige duel nipt van Spanje. De ploeg van Eredivisie-topscorer Alireza Jahanbakhsh kwam alleen niet om te voetballen; ze parkeerden met elf man de bus en maakte het Spanje daarmee knap lastig. Iran kreeg in de blessuretijd zelfs nog kans op de gelijkmaker via een kopbal die net over ging. Portugal weet dus wat het kan verwachten en zal hoe dan ook een lastige wedstrijd in gaan. Voor Iran is de opdracht duidelijk; zij moeten winnen voor een plek in de achtste finale.

Onze wedtip: dubbele kans Iran wint of gelijkspel > 2.20


20.00 uur: Spanje – Marokko     

Marokko zal hele andere verwachtingen van dit WK hebben gehad. Het staat na twee wedstrijden op nul punten en nul goals. En dat terwijl de ploeg zeker in de laatste wedstrijd tegen Portugal de bovenliggende partij was en wederom een prima indruk maakte. De Leeuwen van de Atlas speelde met veel passie, agressiviteit en overtuiging. Het kreeg daarmee een aantal prima mogelijkheden om te scoren. Helaas voor Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi lukte dat niet en werden de Marokkanen als eerste land van dit WK uitgeschakeld. Toch zal er nog wat op het spel staan voor hen; de ploeg is trots genoeg om nog iets van het toernooi te maken. Spanje zal daarom deze wedstrijd niet moeten onderschatten. Tegen Iran was het aanvalsspel hier en daar stroperig en traag. Een verschil met de wedstrijd tegen Portugal, waar de wereldkampioen uit 2010 uitstekend spel liet zien. Spanje en Marokko speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Onze wedtip: Diego Costa en Isco scoren > 5.50

Royston en Foppe voorspellen!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto