Dit wordt de dag dat heel de wereld naar Argentinië en Lionel Messi kijkt. Want uitschakeling van de vice-wereldkampioen ligt op de loer, tenzij het wint van Nigeria. Maar dan is het nog steeds afhankelijk van de uitslag bij IJsland – Kroatië. In poule B maakt het Australië van Bert van Marwijk nog kans om met Frankrijk de achtste finale in te gaan.

16.00 uur: Denemarken – Frankrijk

Denemarken staat op de drempel om voor het eerst sinds 2002 de achtste finale van het WK te bereiken. Het team van bondscoach Age Hareide bezet een tweede plek in poule B met vier punten. Dat zijn er twee minder dan Frankrijk, dat al zeker is van de volgende ronde. Toch kunnen de Denen niet achterover leunen. Nummer drie Australië heeft weliswaar slechts één punt, maar kan bij een overwinning op Peru én een nederlaag van Denemarken tegen de Fransen op een gelijk puntenaantal komen. In dat geval geeft het doelsaldo de doorslag, dat nu nog in het voordeel van Denemarken is (+1 om -1). Pakt de ploeg van sterspeler Christian Eriksen minimaal één punt tegen Frankrijk, is het door. Maar bondscoach Didier Deschamps van Les Bleus heeft al aangegeven vol voor de zege te gaan.

Onze wedtip: Mbappé scoort eerste doelpunt > 5.80

Speciale wedtip: Eriksen scoort buiten 16 meter > 6.75


16.00 uur: Australië – Peru

Australië liet de hoop op de achtste finale in leven door een punt te pakken tegen Denemarken. Tegen Peru volstaat alleen een zege voor de formatie van Van Marwijk. Dan moet het wel hopen dat Frankrijk haar sportieve plicht doet. Het bereiken van de achtste finale zou een unieke prestatie zijn voor Australië. De enige keer dat dat gebeurde, was in 2006. Destijds ook onder leiding van een Nederlander, Guus Hiddink. Ondanks het feit dat tegenstander Peru al uitgeschakeld is, zal het voor de Socceroos geen eenvoudige opgave worden om de Zuid-Amerikanen te verslaan. Met name tegen Denemarken liet Peru zien een ploeg te hebben met de nodige kwaliteit, maar ontbrak het aan scherpte voor de goal. Paolo Guerrero en co. willen wel met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

Onze wedtip: gelijkspel > 3.16

Speciale wedtip: Guerrero scoort en wint > 4.00


20.00 uur: Nigeria – Argentinië

Dit is de wedstrijd waar alle ogen op gericht zijn. Want het kan zomaar gebeuren dat de finalist van vier jaar geleden na dit duel uitgeschakeld is. Het zou betekenen dat er op de enorme erelijst van Lionel Messi zeer waarschijnlijk een WK-titel met Argentinië gaat ontbreken. De tweevoudig wereldkampioen staat na het gelijkspel tegen IJsland en de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Kroatië onderaan in poule D met één puntje. Argentinië mag desondanks toch nog hopen op een vervolg van dit WK. Daarvoor moet het in ieder geval winnen van Nigeria, dat na de 2-0 zege op IJsland tweede staat met drie punten. Bij een Argentijnse overwinning passeren zij de Afrikanen dus. Dan is de ploeg nog steeds afhankelijk van Kroatië, dat al geplaatst is voor de achtste finale. Als de Kroaten minimaal een punt pakken tegen IJsland, dat nu ook nog op één punt staat, gaat Argentinië alsnog door als het wint van Nigeria. De bondscoach van Kroatië, Zlatko Dalic, heeft echter al aangegeven dat hij spelers die op scherp staan gaat sparen. Dat zijn onder meer drijvende krachten Ivan Rakitic en Mario Mandzukic. Heel Argentinië leeft dus tussen hoop en vrees.

Onze wedtip: halftime/fulltime: X/Argentinië > 3.83

Speciale wedtip: Agüero scoort en wint > 2.50


20.00 uur: IJsland – Kroatië

Zoals gezegd, gaat Kroatië niet met de sterkste elf beginnen tegen IJsland. Dat zou de Scandinaviërs weleens in de kaart kunnen spelen. Dan moet het wel hopen dat Kroatië aanvallend gaat spelen. Want in de wedstrijd tegen Nigeria (2-0 verlies) bleek dat IJsland eigenlijk niet in staat is het spel zelf te maken. Ze leunen op hun fysieke kracht, en proberen gevaarlijk te worden in de omschakeling. Maar afwachten kan IJsland nu niet. Wil het nog kans maken op de achtste finale volstaat alleen een overwinning.

Onze wedtip: er wordt minder dan 1,5 keer gescoord > 2.75

Speciale wedtip: Modric scoort buiten 16 meter > 4.75

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.