De ontknopingen in poule E en F. In beide groepen kan het nog alle kanten op. Zo is regerend wereldkampioen Duitsland allerminst zeker van de achtste finale. Dat geldt ook voor vijfvoudig wereldkampioen Brazilië. Toto Extra blikt vooruit op deze spannende dag.

16.00 uur: Mexico – Zweden    

Het is spannend in groep F. Drie teams strijden nog om een plek in de knock-out fase. Lang leek het er zaterdag op dat Zweden en Duitsland de beste papieren zouden hebben hiervoor. Maar Zweden stond in de 95e minuut nog een vrije trap toe die Toni Kroos prachtig binnen schoot. De 1-2 voor Duitsland en daarmee nul punten voor de Scandinaviërs. Als het de Duitsers op een gelijkspel had weten te houden, kon het met een salonremise tegen Mexico hun hotelverblijf in Rusland verlengen. Nu heeft Zweden een overwinning nodig om zich te plaatsen voor de knock-out fase. Het liefst met twee goals verschil, want dan is het zeker dat zij de Mexicanen op doelsaldo inhalen.
Mexico speelde een prima wedstrijd tegen Zuid-Korea. Het won weer, met 2-1. PSV’er Hirving Lozano had wederom een hoofdrol door de assist op Javier Hernández te geven die voor de 2-0 tekende.

Onze wedtip: een gelijkspel > 3.18

Speciale wedtip: Lozano scoort en wint > 6.00


16.00 uur: Zuid-Korea – Duitsland

Een zucht van verlichting zal door de Duitse selectie en Duitsland zelf zijn gegaan. De vrije trap van Kroos in de 95e minuut zorgde ervoor dat Die Mannschaft nog aanspraak mag maken op de achtste finale. De regerend wereldkampioen kroop daarmee door het oog van de naald. Al moet gezegd worden dat het voetbal heeft gewonnen. Duitsland was de gehele wedstrijd duidelijk de betere en probeerde in ieder geval te voetballen. Dat kon van Zweden niet gezegd worden. De Scandinaviërs stonden continu met elf man achter de bal. Dat recept was succesvol in aanloop naar het WK, want daarmee schakelde het Nederland en Italië uit. Maar nu kreeg het de deksel op de neus.
Zuid-Korea is zo goed als uitgeschakeld. Alleen bij een zege op Duitsland en een driepunter van Mexico tegen Zweden heeft het nog een kans. De Koreanen zijn ijverig en harde werkers, maar missen eigenlijk de kwaliteit om het Mexico, Duitsland en Zweden lastig te maken. De enige die er af en toe boven uit steekt is Heung-Min Son.

Onze wedtip: Duitsland wint met handicap 1-0 > 1.52

Speciale wedtip: Reus scoort meer dan Zuid-Korea > 3.50


20.00 uur: Zwitserland – Costa Rica

De Zwitsers staan er goed voor in poule E. Door de overwinning in de ‘dying seconds’ op Servië dankzij een goal van Xherdan Shaqiri bezet de Schweizer Nati de tweede plek met vier punten. Op een gelijk aantal met koploper Brazilië, maar met een minder doelsaldo. De overwinning kwam met het nodige geluk tot stand, mede omdat Servië een duidelijke penalty werd onthouden door een overtreding op Aleksandr Mitrovic. De Serven voelden zich terecht bestolen en dienden daarvoor zelfs een officiële klacht in. Voor Zwitserland geldt deze wedstrijd dat ze alleen bij een verlies moeten hopen dat Servië niet van Brazilië wint, want dan is de kans groot dat zij worden uitgeschakeld.
Voor Costa Rica zit het WK er op. En dat is teleurstellend. Op het vorige WK drongen ze nog door tot de kwartfinale. En nu is de kans aanwezig dat Costa Rica met nul punten afscheid neemt van dit WK.

Onze wedtip: halftime/fulltime: X/Zwitserland > 4.01

Speciale wedtip: Shaqiri scoort en wint > 4.00


20.00 uur: Servië – Brazilië      

De andere wedstrijd in poule E gaat tussen nummer één Brazilië en nummer drie Servië. Een duel waar eigenlijk alles op het spel staat. Als Brazilië namelijk verliest, kan het gewoon nog worden uitgeschakeld en dat zelfde geldt dan ook voor Servië. Bij een gelijkspel is de vijfvoudig wereldkampioen ook door en ligt Servië er uit. De Goddelijke Kanaries spelen vooralsnog een redelijk toernooi, maar nog niet flitsend. Het spel is nog teveel, bewust of onbewust, afgestemd op sterspeler Neymar. Dat zorgt er voor dat andere spelers soms wat worden ondergesneeuwd, de ballen te snel bij Neymar inleveren en zo niet hun kwaliteiten kunnen etaleren.
Tegenstander Servië speelt vooralsnog heel redelijk, maar had met name in de wedstrijd tegen Zwitserland niet het geluk aan hun zijde. Het duel met Brazilië zal er hard aan toe gaan. Er staat dus veel op het spel en daarnaast zijn het twee landen die niet altijd hun emoties onder controle kunnen houden. Dat zal niet perse ten goede komen aan de kwaliteit van de wedstrijd.

Onze wedtip: minder dan 2.5 goals > 1.89

Speciale wedtip: Coutinho scoort en wint > 3.70

Royston en Foppe voorspellen!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.