De openingswedstrijd is geweest en we trappen vrijdag dan echt het WK af met maar liefst drie wedstrijden. We starten met de tweede wedstrijd in groep A. Aan het einde van de middag komt het ‘Nederlandse’ Marokko in actie. En we sluiten dag 2 af met nu al dé kraker van de groepsfase.

Gaat Spanje dit WK winnen?

 

14.00 uur: Egypte – Uruguay

Egypte is er voor het eerst sinds 1990 weer bij op het WK. Toen speelden de Noord-Afrikanen de eerste groepswedstrijd tegen Nederland en werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Alle ogen zullen deze wedstrijd gericht zijn op Mohamed Salah, als hij meespeelt. De superster van Liverpool komt terug van een schouderblessure en hervatte afgelopen woensdag de groepstraining. De Egyptenaren kunnen leunen op een sterke defensie onder bondscoach Héctor Cúper; in zijn eerste 32 wedstrijden kreeg hij slechts 18 goals tegen. En die verdediging moet in orde zijn tegen Uruguay, dat het juist van de aanval moet hebben. Luis Suárez en Edinson Cavani zullen bij de Uruguayanen het spitsenkoppel vormen. Daarbij moet gezegd worden dat ook de bondscoach van de Zuid-Amerikanen er van houdt om vanuit een sterk georganiseerd verdedigend blok de wedstrijd in te gaan. Egypte en Uruguay speelden één keer eerder tegen elkaar, toen won Uruguay met 0-2.

Onze wedtip: minder dan 2.5 goals > 1.50


17.00 uur: Marokko – Iran

Een feest der herkenning op de vrijdagmiddag. Dat klinkt misschien gek met Marokko – Iran. Maar inmiddels weet de gemiddelde voetballiefhebber dat in met name de selectie van Marokko veel bekenden uit de Eredivisie zitten. Met Karim El Ahmadi (Feyenoord), Hakim Ziyech (Ajax), Sofyan Amrabat (Feyenoord), Nordin Amrabat (ex-PSV en ex-VVV), Mbark Boussouffa (jeugd Ajax) zijn dat in totaal vijf spelers die hun sporen in Nederland hebben verdiend. Op een WK kwam Marokko nooit verder dan de achtste finale. De laatste deelname aan een wereldkampioenschap was in 1998. Met toplanden als Spanje en Portugal in de poule zal de groepsfase overleven weer een helse klus worden. Tegenstander is Iran met de topscorer van de Eredivisie Alireza Jahanbakhsh. De aanval is sowieso de beste linie van de Iraniërs. Sterspeler, die ook wel de ‘Iraanse Messi’ wordt genoemd, is Sardar Azmoun. De 23-jarige spits werd meermaals aan Liverpool gekoppeld en kan wel eens zijn doorbraak gaan beleven dit WK. Marokko en Iran speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Wedtip: Sardar Azmoun scoort > 3.45


20.00 uur: Portugal – Spanje

De absolute kraker van alle wedstrijden in de poulefase is die tussen Portugal en Spanje. Op een goede tweede plek komt de wedstrijd tussen België en Engeland. Maar door de rivaliteit tussen Portugal en Spanje en de aanwezigheid van twee absolute wereldspelers in de vorm van Andrés Iniesta en Cristiano Ronaldo komt deze wedstrijd op één. Portugal is de laatste twee jaar gegroeid. De Europees kampioen is met spelers als Bernardo Silva (Manchester City), André Silva (AC Milan) en Gelson Martins (Sporting Lissabon) niet meer geheel afhankelijk van sterspeler Ronaldo. Dat maakt de ploeg sterker. Tegenstander Spanje heeft een ongekend luxeprobleem; op elke positie heeft de ploeg van nieuwbakken bondscoach Fernando Hierro twee topspelers. Het is de vraag hoe Spanje omgaat met het ontslag van Julen Lopetegui, twee dagen voor de aftrap tegen Portugal. De verwachting is dat de selectie genoeg ervaring en kwaliteit heeft om zich hier van af te sluiten. Van de laatste tien ontmoetingen tussen beide landen eindigde er maar liefst zes in een gelijkspel.

Onze wedtip: een gelijkspel > 3.09

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto