Geen échte uitgesproken favorieten op de eindzege in de wedstrijden op de vijfde dag van het WK voetbal. Maar wel een absolute outsider met België. Onze Zuiderburen beginnen hun jacht op de wereldtitel tegen debutant Panama. In diezelfde poule komen Tunesië en Engeland tegen elkaar in actie. De dag start met Zweden – Zuid-Korea. Wij hebben voor jou drie interessante wedtips in deze voorbeschouwing!

14.00 uur: Zweden – Zuid-Korea

In de eerste wedstrijd op deze vijfde dag komen we een land tegen dat Nederland in de kwalificatie uitschakelde: Zweden. Daarna rekenden zij in de play-offs knap af met Italië. In de Zweedse WK-selectie één grote afwezige: Zlatan Ibrahimovic. Een team met of zonder hem; het maakt een wereld van verschil. Het wordt voor Zweden dan ook een lastige kluif om de volgende ronde te halen, aangezien Duitsland en Mexico normaal gesproken hoger ingeschaald mogen worden. Wil de formatie van bondscoach Janne Andersson enigszins zicht houden op de achtste finale, moet het in ieder geval winnen van Zuid-Korea. Gezien het verschil op de FIFA-ranking (Zweden 24e en Zuid-Korea 57e) mag dat geen probleem zijn.
De Zuid-Koreanen zijn er sinds 1986 onafgebroken bij op een WK. Dat op zich is al een knappe prestatie. Het beste WK beleefden de Aziaten natuurlijk in 2002 onder leiding van Guus Hiddink, toen een geheel onverwachte vierde plaats werd behaald. Zo’n stunt lijkt er dit WK niet in te zitten. Eigenlijk heeft Zuid-Korea maar één speler van wereldklasse: Heung-Min Son van Tottenham Hotspur. De rest speelt voornamelijk in de eigen competitie.

Onze wedtip: Zweden wint > 1.98


17.00 uur: België – Panama

Wie dit affiche ziet, verwacht een makkelijke zege voor België. Niet zo gek. Alle Belgen zijn actief bij Europese topclubs en hebben aardig wat ervaring op grote toernooien. Het tegenovergestelde geldt voor Panama. Het land uit Midden-Amerika maakt voor het eerst haar opwachting op het WK. Wel reikte Panama in 2013 tot de finale van de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika. Slechts vier selectiespelers staan onder contract bij een club in Europa. Voor België lijkt deze wedstrijd dus een ideale start om vertrouwen te tanken voor het verdere verloop van het WK. De Rode Duivels willen eindelijk eens echt ver komen op een titeltoernooi. Ondanks de enorme potentie, met mannen als Eden Hazard, Kevin de Bruyne en Jan Vertonghen, kwamen de Belgen op het afgelopen WK en EK niet verder dan de kwartfinale. Gaat dat in Rusland wel lukken?

Onze wedtip: Romelu Lukaku scoort eerste goal > 3.55


20.00 uur: Tunesië – Engeland

Ook de laatste wedstrijd van dag vijf heeft een duidelijke favoriet. Dat Engeland punten gaat verspelen tegen Tunesië ligt niet in de lijn der verwachting. Toch mogen de Noord-Afrikanen absoluut niet onderschat worden. In mei bereikte het land de hoogste positie ooit op de FIFA-ranking: veertiende. Bovendien verloor Tunesië slechts één keer in de laatste tien interlands (tegen Spanje). Bij de Afrikaans kampioen van 2004 doen de nodige spelers mee uit de Franse Ligue 1, waaronder aanvaller Wahbi Khazri die een uitstekend seizoen draaide bij Stade Rennes.
Toch zou Tunesië geen probleem mogen zijn voor Engeland. Alle 23 spelers komen uit in de Premier League. De gemiddelde leeftijd van de selectie is wel erg jong met 26,1 jaar. Met name op aanvallend gebied heeft Engeland niet te klagen over kwaliteit. Denk maar aan Harry Kane, Raheem Sterling en Delle Ali. Presteren op een eindtoernooi zit er echter al jaren niet in voor de Engelsen. Sinds de eeuwwisseling kwam de ploeg van bondscoach Gareth Southgate uit op acht EK’s en WK’s en reikte het nooit verder dan de kwartfinale.

Onze wedtip: Engeland wint met 0-1 > 4.65

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto