Op woensdag zien wij twee landen in actie die ons in de eerste speelronde de mooiste wedstrijd hebben voorgeschoteld: Spanje en Portugal. De Spanjaarden treffen de verrassende koploper in de poule, Iran. Portugal neemt het op tegen Marokko. Uit poule A Saoedi-Arabië – Uruguay.

14.00 uur: Portugal – Marokko

Waar zou Portugal zijn zonder Cristiano Ronaldo? De superster nam zijn ploeg afgelopen vrijdag tegen Spanje andermaal bij de hand. Door zijn drie doelpunten lukte het de Europees kampioen van 2016 een zwaarbevochten punt uit het vuur te slepen tegen de wereldkampioen van 2010. Een punt overhouden aan het duel met Marokko, daar zullen de Portugezen niet voor tekenen. Eigenlijk is een overwinning noodzakelijk om zicht te houden op de achtste finale. Te meer omdat Iran met drie punten aan de leiding gaat van poule B via een late 1-0 tegen Marokko.
De Marokkanen leken tegen Iran op weg naar een gelijkspel, totdat Aziz Bouhaddouz diep in blessuretijd raak kopte in eigen doel. De ontgoocheling was groot bij Hakim Ziyech en co. Want punten pakken tegen Portugal en Spanje wordt een hele lastige klus. Misschien kan Marokko vertrouwen putten uit het verleden. Op het WK van 1986 troffen beide landen elkaar namelijk ook in de poule. Toen ging de zege verrassend naar de Noord-Afrikanen (3-1), waardoor zij zich voor de achtste finale plaatsten.

Onze wedtip: Cristiano Ronaldo scoort laatste doelpunt > 3.45


17.00 uur: Uruguay – Saoedi-Arabië

Uruguay kan tegen Saoedi-Arabië een grote stap zetten richting de achtste finale. De tweevoudig wereldkampioen won de eerste wedstrijd van Egypte dankzij een goal één minuut voor tijd van José Giménez. Indruk maakte Uruguay niet bepaald in die wedstrijd, hoewel het aardig wat kansen kreeg om de overwinning eerder binnen te halen. Het is een verbeterpunt voor de wedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Uruguay is de huizenhoge favoriet. Als spitsen Luis Suárez en Edinson Cavini hun vizier nu wel op scherp hebben, zou het een makkelijke zege moeten worden.
Saoedi-Arabië begon dit WK uiterst beroerd. De nummer 67 van de FIFA-ranking ging in de openingswedstrijd tegen gastheer Rusland maar liefst met 5-0 ten onder. De Aziaten zullen ook weinig aanknopingspunten uit dat duel hebben gehaald. Saoedi-Arabië schoot bijvoorbeeld geen enkele keer tussen de palen. De schade beperkt houden, lijkt op voorhand het devies tegen Uruguay.

Onze wedtip: er worden drie goals in de wedstrijd gemaakt > 4.55


20.00 uur: Iran – Spanje

Iran is de verrassende koploper in poule B. Daarbij kreeg het wel de nodige hulp van Marokko, dat diep in blessuretijd een eigen goal maakte waardoor de drie punten naar Iran gingen. Het was pas de tweede zege voor de drievoudig Aziatisch kampioen ooit op een WK. Een driepunter tegen Spanje zou pas echt een stunt zijn. Misschien kan Eredivisie-topscorer Alireza Jahanbakhsh de Spaanse defensie aan het wankelen brengen.
Als Ronaldo niet had meegedaan bij Portugal, zou Spanje nu ongetwijfeld ook op drie punten hebben staan. Het team leek niet ontdaan door het ontslag van bondscoach Julen Lopetegui vlak voor het WK, en speelde een prima wedstrijd. Ander positief punt is dat spits Diego Costa het net twee keer vond. Dat ondanks het niet al te succesvolle seizoen wat hij beleefde bij Atletico Madrid. Als Spanje de lijn doortrekt van de wedstrijd tegen Portugal mag Iran geen probleem vormen.

Onze wedtip: Spanje scoort meer dan 1,5 doelpunt in eerste helft > 3.02

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto