Mooie affiches op dag acht van het WK in Rusland. Titelfavorieten Frankrijk en Argentinië komen voor de tweede keer in actie. Of is Argentinië nog wel een favoriet na het teleurstellende gelijkspel tegen IJsland? We beginnen de dag met een ‘Nederlands’ onderonsje. Lees hieronder de voorbeschouwing.

14.00 uur: Denemarken – Australië  

Denemarken speelde hun eerste wedstrijd tegen Peru en won die nipt met 1-0 door een goal van Yussef Poulsen. De Denen hadden het geluk dat Peru het naliet om via een penalty op voorsprong te komen. In de basis bij Denemarken begonnen Nicolai Jørgensen (Feyenoord) en Christian Eriksen (ex-Ajax). Laatstgenoemde was belangrijk met de assist op Poulsen. Na ruim een half uur mocht Ajacied Lasse Schöne ook nog zijn opwachting maken door een blessure van William Kvist. Schöne zal vermoedelijk de komende duels in de basis beginnen, omdat Kvist vanwege zijn kwetsuur niet meer in actie komt op dit WK.
Tegenstander Australië, met bondscoach Bert van Marwijk en assistent Mark van Bommel, toonde zich in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk van zijn beste kant. De ploeg streed zoals het de Australiërs betaamt voor elke meter en maakte het de Fransen zo knap lastig. Tot de 80e minuut stond het dan ook 1-1, maar door een eigen goal van Aznan Behich ging de ploeg van bondscoach Didier Deschamps er toch met de drie punten vandoor. Denemarken en Australië speelden drie keer eerder tegen elkaar; twee maal won Denemarken en één keer won Australië.

Onze wedtip: een gelijkspel > 3.20


17.00 uur: Frankrijk – Peru    

Frankrijk kon de goede vorm uit de voorbereiding nog niet doortrekken bij de start van dit WK. In de eerste wedstrijd hadden de Fransen het dus uiterst moeilijk met Australië. En daarbij had het de hulp van de videoscheidsrechter nodig. Na de videobeelden werd beoordeeld dat Josh Risdon in zijn eigen strafschopgebied toch een overtreding had gemaakt op Antoine Griezmann. De spits van Atlético Madrid benutte de strafschop zelf (1-0). Achteraf werd nog getwijfeld aan deze beslissing omdat Risdon ook de bal raakte.
In de andere wedstrijd in deze poule verloor Peru met 1-0 van Denemarken. Voor de Peruanen staat de druk er dan ook vol op voor dit duel. Zij moeten winnen om nog kans te maken op de achtste finale en dat zal een hels karwei worden. Desondanks kan de ploeg van onder andere Feyenoorder Renato Tapia en oud-PSV’er Jefferson Farfán met enig vertrouwen de wedstrijd in gaan. Tegen Denemarken kreeg het namelijk genoeg kansen, alleen sprong het daar zeer slordig mee om. Frankrijk en Peru speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Onze wedtip: Frankrijk wint met handicap 0-1 > 2.48


20.00 uur: Argentinië – Kroatië  

Eén van de meest aantrekkelijke potjes deze groepsfase gaat tussen Argentinië en Kroatië. Zeker nu de Argentijnen na het gelijke spel tegen IJsland moeten winnen. Kroatië rekende in de eerste wedstrijd redelijk eenvoudig af met Nigeria (2-0). Tegen IJsland viel bij Argentinië op dat het spel zo op Lionel Messi is geënt dat de rest van het team ook vooral op de briljante ingevingen van de sterspeler wacht. Dat maakt de ploeg kwetsbaar. En dat zou niet zo mogen zijn met spelers als Ángel Di María en Sergio Agüero. Het spel van Argentinië was daarom ook teleurstellend en daarmee het resultaat ook. IJsland had zelfs nog kansen op de overwinning.
Tegenstander Kroatië is een lastige opponent. Het team is goed op elkaar ingespeeld en beschikt met Luka Modric, Ivan Rakitic en Mario Mandzukic over genoeg individuele kwaliteit. Het spel tegen Nigeria was nog wat tam, maar de Kroaten wonnen wel. En als dat soort wedstrijden wordt gewonnen, kan Kroatië best eens ver gaan komen. Daarnaast ruiken de Kroaten bloed met de wetenschap dat als het wint het een grote kans maakt om als nummer één door te gaan in de poule, waarna het eventueel Denemarken in de achtste finale treft. Argentinië en Kroatië kwamen vier keer eerder tegen elkaar uit; twee keer won Argentinië, één keer won Kroatië en één keer werd het gelijk.

Onze wedtip: dubbele kans: Kroatië wint of speelt gelijk > 1.74

Foppe en Royston voorspellen!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto