Met drie landen in de top-12 van de FIFA-ranking is groep C misschien wel de ‘poule des doods’. Toch is er met Frankrijk wel een uitgesproken favoriet voor de groepswinst. Daarachter zullen Peru, Denemarken en Australië gaan vechten om de tweede positie en daarmee voor plekje in de achtste finale.

Welk land wint poule C?

 

Frankrijk

Frankrijk wordt gezien als een van de belangrijkste kandidaten om Duitsland op te volgen als wereldkampioen. Niet zo gek, aangezien de gehele 23-koppige selectie een marktwaarde vertegenwoordigt van meer dan een miljard euro. En dan heeft bondscoach Didier Deschamps nog enkele grote namen buiten de groep gelaten, zoals Kingsley Coman en Alexandre Lacazette. Blikvangers die wel zijn opgenomen in de selectie zijn mannen als N’Golo Kanté, Kylian Mbappé en natuurlijk Antoine Griezmann. De aanvaller draaide met Atletico Madrid een uitstekend seizoen, wat resulteerde in winst van de Europa League. Hij hoopt die lijn door te trekken tijdens het WK en daarmee Frankrijk, na 1998, de tweede wereldtitel in de historie te bezorgen.

Onze wedtip: Antoine Griezmann topscorer WK: 15.00

Peru

Het laatste land dat zich voor dit WK kwalificeerde, was Peru. Na een dubbele confrontatie met Nieuw-Zeeland plaatste de Zuid-Amerikanen zich voor het eerst sinds 1982 voor de mondiale eindronde. Peru reist niet voor spek en bonen naar Rusland af. De ploeg van bondscoach Ricardo Gareca heeft zich inmiddels opgewerkt tot de nummer elf van de FIFA-ranking en wil de eerste ronde overleven. Iets wat ook al in 1970 en 1978 gebeurde. Om dat te bewerkstelligen, leunt Peru op captain Paolo Guerrero (34). De voormalig spits van Bayern München en HSV is all-time topscorer van zijn land met 34 goals. Tot voor kort was het echter de vraag of Guerrero wel mocht meedoen aan het WK, vanwege een dopingschorsing. De zaak werd onlangs opgeschort, waardoor heel Peru opgelucht kon ademhalen.

Onze wedtip: Peru naar knock-out fase: 2.60

Denemarken

Denemarken staat voor de vijfde keer in de geschiedenis aan de aftrap van een WK. De Europees kampioen van 1992 heeft als beste prestatie de kwartfinale in 1998. Is ook het huidige Deense team in staat die prestatie te evenaren? Wie de selectie onder de loep neemt, zou kunnen concluderen dat een kwartfinale weer tot de mogelijkheden zou moeten behoren. Veel Denen komen uit in Europese topcompetities, en kennen dus het klappen van de zweep. De regisseur van het team is uiteraard Christian Eriksen, die al jaren de onbetwiste leider is bij Tottenham Hotspur. Met ‘coming man’s’ zoals de 20-jarige Kasper Dolberg (Ajax) en de 22-jarige verdediger Andreas Christensen (Chelsea) staat er een ploeg die in staat mag worden geacht een grote rol van betekenis te spelen in deze poule.

Onze wedtip: Denemarken bereikt kwartfinale: 5.50

Australië

Aan bondscoach Bert van Marwijk de lastige taak om Australië, na 2006, voor de tweede keer naar de achtste finale op een WK te loodsen. Destijds flikte landgenoot Guus Hiddink dat kunststukje. Met een 36e plek op de FIFA-ranking is Australië verreweg de minste ploeg uit deze poule. Veelzeggend is ook dat het land nog altijd leunt op de inmiddels 38-jarige Tim Cahill, die er al bij was in 2006. Zoals altijd, zullen de Australiërs het van hard werken moeten hebben

Onze wedtip: Australië pakt één punt: 3.50

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto