Dit is de poule met een van de grootste favorieten op de wereldtitel: Brazilië. Nadat de Brazilianen vier jaar geleden in eigen huis in de halve finale tegen een smadelijke 7-1 nederlaag aanliepen tegen de latere wereldkampioen Duitsland, zint het land nu op revanche. Het moet dan wel de poule zien door te komen met Zwitserland, Servië en Costa Rica. Bepaald geen laagvliegers.

Welk land wint poule E?

 

Brazilië

In Rusland gaat Brazilië dus op jacht naar eerherstel. En dat doet bondscoach Tite maar met zes spelers die er vier jaar geleden ook bij waren. Eén van hen is natuurlijk superster Neymar. Lang was het de vraag of hij het WK wel zou halen, omdat hij maandenlang te kampen had met een voetblessure. De aanvaller van Paris Saint-Germain is precies op tijd fit geraakt. De selectie van de vijfvoudig wereldkampioen herbergt in elke linie spelers die voor Europese topclubs uitkomen. Denk aan Marcelo (Real Madrid), Philippe Coutinho (Barcelona) en Roberto Firmino (Liverpool). Met zo’n keurkorps mag er geen genoegen genomen worden met minder dan een wereldtitel.

Onze wedtip: Brazilië wint WK: 5.50

Zwitserland

Zwitserland is de laatste jaren steevast terug te vinden in de top-20 van de FIFA-ranking. Maar écht een keer een grote rol van betekenis spelen op een eindtoernooi, is nog niet gelukt. Op het laatste WK en EK strandde Zwitserland beide keren in de achtste finale. Het komt misschien door het ontbreken van een grote naam. De ploeg van bondscoach Vladimir Petković zal het in Rusland vooral moeten hebben van de ervaring. Maar liefst vijftien van de 23 spelers kwamen al één keer of vaker uit op een WK. In ieder geval de poule doorkomen; dat zal weer het doel zijn van de Zwitsers.

Onze wedtip: Zwitserland pakt zes punten: 5.00

Costa Rica

Vier jaar geleden verbaasde Costa Rica vriend en vijand door in een poule met onder meer Italië en Engeland de groepswinst te pakken. Uiteindelijk bleek tijdens dat WK de kwartfinale het eindstation, waarin Nederland met penalty’s zegevierde. De beste prestatie ooit van Costa Rica op een WK. Zo’n scenario lijkt dit jaar op voorhand erg lastig gezien de poule waarin het land zit. Costa Rica zal met name hopen dat voormalig Twente-speler Bryan Ruiz het op zijn heupen krijgt. Op doel natuurlijk Real Madrid-keeper Keylor Navas, die ondanks een paar weifelende optredens wel de Champions League won met ‘De Koninklijke’. Als Navas nu wel in vorm is, kan hij Costa Rica er doorheen slepen in de moeilijke momenten.

Onze wedtip: Costa Rica pakt nul punten: 3.75

Servië

Als een van de groepswinnaars van de Europese kwalificatie plaatste Servië zich voor het WK. Er ging slechts één wedstrijd verloren. Het is geen toeval. In de Servische selectie zitten een aantal spelers die wekelijks hun kunsten vertonen bij grote clubs, zoals Nemanja Matic (Manchester United) en Aleksandar Kolarov (AS Roma). Voor de broodnodige ervaring is voormalig Chelsea-verdediger en huidig speler van Zenit St. Petersburg Branislav Ivanovic nog steeds een vaste waarde bij Servië. Enig minpuntje is dat slechts drie man uit de selectie eerder op een WK uitkwamen, waaronder Ivanovic. Dat was in 2010, toen Servië bij haar enige WK-optreden tot nu toe in de groepsfase werd uitgeschakeld. Vermoedelijk gaat het land met Zwitserland strijden om plek twee in de poule achter Brazilië.

Onze wedtip: exacte top-2 poule Brazilië-Servië: 3.20

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto