In poule F zit regerend wereldkampioen Duitsland. Die Mannschaft is normaal gesproken topfavoriet voor de eerste plek. Daaronder wordt het spannend welk land er weet door te dringen naar de achtste finales. Daarvoor komen Mexico en Zweden vooral in aanmerking, maar Zuid-Korea kan misschien ook zomaar eens gaan verrassen.

Welk land wint poule F?

 

Duitsland

Duitsland is één van de landen met een ongekend luxeprobleem. Bondscoach Joachim Löw heeft de beschikking over ongeveer 45 topspelers. Maar voor het WK mag elk land er maar 23 meenemen. Afvallers voor dit WK zijn onder meer Mario Götze, Leroy Sané, André Schürrle, Jonathan Tah en Nils Petersen. Götze scoorde vier jaar geleden nog de winnende goal in de WK-finale. En van met name Sané is het opvallend dat hij buiten de selectie is gelaten. Als de goals en assists van Sané van dit seizoen bij elkaar worden opgeteld, scoort hij met 25 het hoogst van de gehele Duitse WK-selectie. Het is te hopen voor Löw dat jongens als Julian Draxler en Julian Brandt goed presteren, anders zullen de keuzes van de bondscoach heftig bekritiseerd worden. Duitsland komt altijd ver op een wereldkampioenschap. Op de laatste vier WK’s reikte het minimaal tot de halve finale. Waarbij onze Oosterburen op het afgelopen WK in Brazilië voor de vierde keer wereldkampioen werden.

Onze wedtip: Duitsland pakt negen punten in poule F: 2.60


Mexico

De Mexicanen doen voor de zestiende keer meer aan het wereldkampioenschap. Op de afgelopen zes WK’s werd het elke keer uitgeschakeld in de achtste finales. Het wordt dus wel eens een keer tijd dat Mexico doorstoot naar de kwartfinale. In 2014 was Nederland de boosdoener, toen Arjen Robben in blessuretijd een penalty veroorzaakte die ook benut werd. Mocht Mexico achter Duitsland tweede worden, is de kans groot dat het in de achtste finale topfavoriet Brazilië treft. Dan moeten de Brazilianen wel eerste worden in een poule met Zwitserland, Costa Rica en Servië. Exit in de achtste finale ligt dus weer op de loer. Mexico herbergt een aantal bekenden uit de Eredivisie, met natuurlijk topscorer van PSV Hirving Lozano als de meest in het oog springende naam. Daarnaast zullen ex-PSV’ers Andrés Guardado en Héctor Moreno ook hun opwachting maken.

Onze wedtip: Mexico wordt in achtste finales uitgeschakeld: 2.75


Zweden

Het doet een klein beetje pijn dat Zweden wel op het WK staat. Door een onterecht afgekeurde goal van Bas Dost in de kwalificatiereeks namens Oranje tegen Zweden liepen ‘wij’ eigenlijk een plekje in de play-offs mis. Maar het moet gezegd worden dat het knap is van Zweden dat zij Italië uitschakelden en zich zo voor het WK in Rusland kwalificeerden. Zlatan Ibrahimovic is één van de grote afwezigen in de selectie. Hij zal worden vervangen door enkele andere oude bekenden uit de Eredivisie: Marcus Berg (ex-PSV), John Guidetti (ex-Feyenoord) en Ola Toivonen (ex-PSV). De laatste twee WK’s was Zweden niet aanwezig. Op het WK van 2002 stootten ze door naar de achtste finale. De beste prestatie is de derde plek in 1994 en 1950.

Onze wedtip: Zweden pakt vier punten in groep F: 3.60


Zuid-Korea

Er zal tenminste één iemand in Nederland zijn die de prestaties van de Zuid-Koreanen op de voet volgt; Guus Hiddink bereikte op het WK in 2002 de halve finales met de Aziatische Tijgers. Een puike prestatie van de Achterhoeker. De drie WK’s daarna bereikte Zuid-Korea één keer de achtste finale en twee keer werd het uitgeschakeld in de groepsfase. Dit WK mag er niet zoveel van de Zuid-Koreanen worden verwacht. Het zit in een lastige poule en de selectie herbergt maar eigenlijk één topspeler in de vorm van Spurs-aanvaller Heung-Min Son. Het gros van de spelers komt uit in de eigen K League. Daarnaast zijn middenvelder Sung-Yong Ki van Swansea City en Ja-Cheol Koo van FC Augsburg mannen die Son goed moeten kunnen ondersteunen.

Onze wedtip: Zuid-Korea wordt laatste in groep F: 1.70

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto