Wie op voorhand naar de landen uit deze poule kijkt, ziet twee uitgesproken favorieten: België en Engeland. Als Tunesië of WK-debutant Panama zich een plekje verwerft voor de knock-out fase, zou dat een regelrechte stunt zijn. We nemen alle landen uit poule G nader onder de loep.

Welk land wint poule G?

 

België

Door vele kenners wordt België nog steeds gezien als een team met heel veel potentie. Tot nu toe is dat er nog niet echt uitgekomen. Ondanks torenhoge verwachtingen, strandden onze Zuiderburen bij het afgelopen WK en EK in de kwartfinale. In Rusland wil België eindelijk eens verder komen dan de laatste acht. Het liefst ook de beste prestatie verbeteren uit hun WK-geschiedenis: de vierde plek in 1986. Het is voor de huidige generatie spelers misschien wel de laatste kans daarop. Zo zijn Jan Vertonghen en Dries Mertens inmiddels de 30 gepasseerd. In aanloop naar het WK ging het over een speler die niet geselecteerd werd. Tot ieders verbazing koos bondscoach Roberto Martínez niet voor Radja Nainggolan, ondanks een ijzersterk seizoen bij AS Roma. Maar ook met zijn afwezigheid geldt België als een belangrijke kanshebber op de titel.

Onze wedtip: België bereikt WK-finale: 5.50


Engeland

Allemaal spelers uit de eigen competitie, die wordt gezien als de grootste van Europa. Maar om van al die spelers een sterk team te smeden, lukt Engeland vrijwel nooit. Het land teert nog steeds op de enige grote prijs uit de historie: de wereldtitel in 1966. Ook voor dit WK worden geen grootste daden verwacht van de huidige nummer twaalf van de FIFA-ranking. Bondscoach Gareth Southgate heeft een selectie samengesteld met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar, waarmee het een van de jongste ploegen van het WK heeft. Slechts vijf spelers waren er vier jaar geleden ook bij in Brazilië, toen Engeland met slechts één punt uitgeschakeld werd in de groepsfase. Desondanks mag van dit team, met Harry Kane en Raheem Sterling als de blikvangers, wel in plek in de volgende ronde worden verwacht.

Onze wedtip: Engeland pakt zes punten: 3.40


Tunesië

Tot nu toe verscheen Tunesië drie keer eerder op een WK. De Afrikaans kampioen van 2004 was op die toernooien niet bijster succesvol. Slechts één keer won Tunesië een wedstrijd (bij het debuut in 1978) en telkens werden ze in de groepsfase uitgeschakeld. Toch zit het Noord-Afrikaanse land in een goede periode. Ze plaatsten zich ongeslagen voor het wereldkampioenschap en in de voorbereiding op het WK werd gewonnen van Costa Rica en Iran, die ook in Rusland actief zijn. Tegen Europees kampioen Portugal werd er knap gelijkgespeeld. Afgaande op die prestaties kan Tunesië in deze poule misschien wel voor een verrassing zorgen.

Onze wedtip: exacte eindstand poule G (met Tunesië als derde). BEL-ENG-TUN-PAN: 4.00


Panama

Panama is een van de twee debutanten op dit WK, naast IJsland. Het Centraal-Amerikaanse land was vier jaar geleden al dichtbij de mondiale eindronde. Vlak voor tijd stond Panama met 2-1 voor tegen de Verenigde Staten. Met een overwinning had het een play-off afgedwongen tegen Nieuw-Zeeland. In blessuretijd scoorde de VS nog twee keer, waarmee de WK-droom voor Panama uiteen spatte. Dit keer verliep de kwalificatie dus wel succesvol. In de selectie nauwelijks bekende namen. Slechts vier spelers zijn in Europa actief. Waar de nummer 55 van de FIFA-ranking toe in staat is, is moeilijk te bepalen. Panama zal vooral blij zijn dat het erbij is in Rusland. Elk puntje zou meer dan een bonus zijn.

Onze wedtip: Panama pakt nul punten: 2.75

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto