Voor het aankomende WK in Rusland bieden wij ook de weddenschap aan; wie wordt topscorer? Wij hebben achttien kandidaten voor je op een rijtje gezet. We beginnen in deel I bij de kleinste kanshebbers en eindigen met Neymar, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi in het laatste deel. Lees hieronder het verhaal van Raheem Sterling, Hirving Lozano, Nicolai Jørgensen en Sadio Mané.

Voorspel nu jouw WK topscorer en krijg bij elke goal die hij scoort een 5 euro free bet!

 

Raheem Sterling (Engeland)

 • Dit seizoen: Sterling kende een uitstekend seizoen met Manchester City. Onder de vleugels van Pep Guardiola bloeide de Engelsman in zijn derde jaar bij City helemaal op. Met achttien goals en elf assists was hij van grote waarde voor het kampioenschap. Dat was een ruime verdubbeling van het aantal goals ten opzichte van de twee seizoenen daarvoor.
 • International: Zijn interlandcarrière verloopt nog minder succesvol. Sterling kon door zijn dubbele nationaliteit ook voor Jamaica uitkomen, maar koos dus voor Engeland. In 2012 debuteerde hij en in 2015 maakte hij zijn eerste treffer. In totaal speelde Sterling 37 duels, waarin hij twee maal doel trof
 • Eindtoernooien: De Engelsman maakte op 15 juni 2014 zijn WK-debuut. Hij mocht in de groepswedstrijd in de basis beginnen tegen Italië. De Engelsen kwamen dat WK niet voorbij de groepsfase en Sterling wist niet te scoren.
 • Quotering: Kan Sterling zijn goede vorm doortrekken? In een poule met België, Tunesië en Panama lijken de kansen voor Engeland groot om door te stoten naar de achtste finale. Mocht de snelheidsduivel inderdaad topscorer worden, krijg je 100 keer je inleg.

Hirving Lozano (Mexico)

 • Dit seizoen: Lozano kende een succesvol seizoen. De Mexicaan verruilde in de zomer van 2017 Pachuca voor PSV. Met de Eindhovenaren werd Lozano direct landskampioen. Zijn aandeel in dat landskampioenschap was met zeventien goals en acht goals groot. Maar zijn temperamentvolle persoonlijkheid miste hij wegens schorsingen ook een aantal wedstrijden.
 • International: Lozano maakte op 10 februari 2016 zijn debuut in het Mexicaanse elftal, in een oefeninterland tegen Senegal (2-0 winst). Een maand later scoorde hij voor het eerst in een met 0-3 gewonnen oefenwedstrijd tegen Canada. Voor het grote publiek werd Lozano bekender toen hij op de Confederations Cup vorig jaar in de groepswedstrijd tegen Rusland het winnende doelpunt maakte. In totaal staat ‘Chucky’ nu op zeven goals in 27 interlands.
 • Eindtoernooien: Lozano gaat zijn debuut maken op een WK. Eerder kwam de kleine dribbelaar wel al uit met Mexico -20 op de CONCACAF-Cup in 2015. Daar scoorde hij vijfmaal in vijf wedstrijden. Hiermee werd hij gedeeld topscorer van dat toernooi.
 • Quotering: Mexico zit in een poule met Duitsland, Zweden en Zuid-Korea. De verwachting is dat Lozano bij de eerste elf zit en voor de toevoer naar spits Raul Jiménez moet zorgen. Lozano als topscorer is 100 keer je inleg.

Nicolai Jørgensen (Denemarken)

 • Dit seizoen: Jørgensen had een minder tweede seizoen bij Feyenoord. Vorig jaar werd hij met 21 goals nog topscorer van de Eredivisie en had hij een zeer belangrijk aandeel in het landskampioenschap van de Rotterdammers. Dit jaar speelde de Deen, mede door blessureleed, minder wedstrijden (26) en daarin scoorde hij tien keer.
 • International: Als speler van Denemarken maakte Jørgensen zijn debuut in november 2011. Toen mocht hij twintig minuten mee doen in een oefenduel met Zweden. Daarin wist hij niet te scoren. In totaal speelde hij reeds 22 wedstrijden waarin hij zes keer tot scoren kwam.
 • Eindtoernooien: Denemarken was er op het WK van 2014 en het EK van 2016 niet bij en Jørgensen dus ook niet.
 • Quotering: Voor dit WK zal de Feyenoorder moeten concurreren met Ajacied Kasper Dolberg. De verwachting is dat de wat meer ervaren Jørgensen de voorkeur krijgt. Quotering voor Jørgensen als topscorer: 100.

Sadio Mané (Senegal)

 • Dit seizoen: Liverpool pakte afgelopen jaargang geen prijs, maar toch was het een memorabel seizoen. En dat was vooral te danken aan die superaanval van de ‘Reds’. Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané waren samen goed voor negentig goals. Hiervan maakte de Senegalees er negentien en daarnaast bereidde hij er ook nog eens achttien voor.
 • International: De rappe aanvaller maakte in 2012 in een oefenduel met Marokko al zijn debuut voor de nationale ploeg. In zijn volgende interland was hij direct trefzeker tegen Liberia. In totaal speelde Sané 46 interlands en scoorde daarin dertien keer.
 • Eindtoernooien: Mané speelde nog nooit een WK. Wel kwam hij in actie op de Africa Cup (twee goals). Nooit wist hij meer dan één goal te maken in een interland.
 • Quotering: Senegal kan misschien wel één van de verassingen van het toernooi worden met spelers als Koulibaly, Kouyaté, Baldé en Niang. Mané zal daarin de belangrijkste pion zijn. Quotering Mané als topscorer: 80.

Voorspel jouw WK-topscorer en win!

KLIK HIER OM JOUW FAVORIETE SPELER TE KIEZEN!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto