Voor het aankomende WK in Rusland bieden wij ook de weddenschap aan; wie wordt topscorer? Wij hebben achttien kandidaten voor je op een rijtje gezet. In deel II worden Christian Eriksen, Dries Mertens, Mohamed Salah en Diego Costa onder de loep genomen.

Voorspel nu jouw WK topscorer en krijg bij elke goal die hij scoort een 5 euro free bet!

 

Christian Eriksen (Denemarken)

 • Dit seizoen: Eriksen was één van de beste spelers uit de Premier League van afgelopen seizoen. De aanvallende middenvelder van Tottenham Hotspur had een beslissende rol in veel wedstrijden. In totaal maakte hij tien goals en gaf hij evenveel assists. Daarmee was Eriksen, na Harry Kane, de meest waardevolle speler.
 • International: De oud-Ajacied debuteerde op 3 maart 2010 voor de Deense nationale ploeg in een oefenduel met Oostenrijk. Dik een jaar later maakte hij als 19-jarige dan ook zijn eerste interlandgoal. Daarmee is Eriksen de jongste doelpuntenmaker ooit voor Denemarken.
 • Eindtoernooien: Eriksen nam deel aan het WK van 2010. Daar was hij de jongste speler van het toernooi. Twee jaar later was hij ook present op het EK van 2012 en wonnen de Denen van Nederland in de groepsfase. Eriksen wist op beide toernooi niet te scoren.
 • Quotering: Eriksen is de vormgever van de Deense ploeg. En met zijn goede (vrije) trap kan hij er in een poule met Peru, Australië en Frankrijk zomaar een paar inschieten. Als topscorer krijg je 80 keer je inleg.

Dries Mertens (België)

 • Dit seizoen: Mertens is een grote meneer geworden in Napels. De oud speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV wist het seizoen ’16/’17 maar liefst 28 keer te scoren voor Napoli. Dit seizoen kwam hij tot achttien goals. En dat is knap voor iemand van 1.69m lang, in de Italiaanse competitie.
 • International: Mertens wordt bij Napoli meestal in de punt van de aanval geposteerd. Terwijl hij bij België vaker als vleugelspeler wordt gebruikt. Op die positie maakte hij ook zijn debuut in 2011 in een oefenduel met Turkije. Daarna speelde Mertens nog eens 67 interlands en wist hij dertien keer te scoren.
 • Eindtoernooien: Driesje kwam in actie op het WK van 2014 en het EK van 2016. Op het WK van 2014 scoorde hij één goal in de openingswedstrijd tegen Algerije. Op het EK in 2016 kwam hij niet tot scoren.
 • Quotering: De vraag is natuurlijk of bondscoach Roberto Martinez een plaatsje inruimt voor Mertens bij de eerste elf. In de spitspositie is Romelu Lukaku eerste keus en op de linksbuiten positie krijgt Eden Hazard de voorkeur. Maar misschien kan de kleine Dries als invaller en uiteindelijk basisspeler in het toernooi groeien. Mertens als topscorer is 50 keer je inleg.

Mohamed Salah (Egypte)

 • Dit seizoen: De man van dit seizoen was natuurlijk Mohamed Salah. Vooral omdat niemand had verwacht dat hij zo zijn stempel zou drukken in zijn eerste seizoen bij Liverpool. Met maar liefst 44 goals eindigde Salah op een tweede plek achter Lionel Messi als Europees topscorer. In de Premier League werd hij met 32 goals wel topscorer. Twee goals boven Harry Kane.
 • International: Salah speelde 57 interlands voor Egypte en scoorde daarin 33 keer. De belangrijkste twee goals maakte hij op 8 oktober 2017. Toen won Egypte met 2-1 van Congo en leidde Salah Egypte voor het eerst sinds 1990 naar het WK voetbal.
 • Eindtoernooien: De linkspoot speelde dus nog geen enkel eindtoernooi en gaat in Rusland dus zijn debuut maken op een WK.
 • Quotering: Lange tijd leefde heel Egypte in onzekerheid of hun sterspeler überhaupt wel naar het WK kon. Door een charge van Sergio Ramos in de CL-finale moest hij door een blessure aan de schouder gewisseld worden. Nu, ruim twee weken later, is de definitieve selectie bekend, mét Salah. In een poule met Rusland, Uruguay, Saoedi-Arabië kan Egypte misschien wel eens voor een verrassing gaan zorgen. Salah als topscorer is 41 keer je inleg.

Diego Costa (Spanje)

 • Dit seizoen: Diego Costa heeft dit seizoen maar vijftien wedstrijden gespeeld voor Atlético Madrid. Dat kwam doordat Costa in de winter werd getransfereerd van Chelsea naar Atlético. En die hadden nog een straf van de FIFA staan waardoor ze pas in 2018 weer spelers mochten aantrekken. De Spanjaard kwam dus pas weer in januari in actie en maakte in die vijftien duels drie goals. Daarnaast gaf de spits ook nog drie assists. Ook won hij met Atlético de Europa League. Zijn meest succesvolle seizoen speelde Costa voor Chelsea in 2014/15. Toen maakte hij er twintig in 26 duels.
 • International: Costa is van nature een Braziliaan. Hij speelde ook al twee interlands voor Brazilië. Maar omdat dat vriendschappelijke wedstrijden waren, stond de FIFA toe dat El Mapache (De Wasbeer) voor Spanje mag uitkomen. Hij maakte zijn debuut voor Spanje in maart 2014. In totaal speelde Costa achttien duels en scoorde daarin zeven keer.
 • Eindtoernooien: Op het WK van 2014 maakte hij zijn debuut op een WK. In de openingswedstrijd tegen Nederland was Costa nog wel belangrijk door een penalty te forceren, wat de 1-0 voor Spanje betekende. Maar daarna was het Oranje dat met 1-5 won. Omdat Spanje ook de tweede wedstrijd verloor, tegen Chili, werd het na de groepsfase uitgeschakeld.
 • Quotering: Costa is de enige echte pure aanvaller in de basisopstelling, als we af gaan op de laatste oefenwedstrijden van de Spanjaarden. Daarachter staan minimaal drie creatieve middenvelders, die Costa moeten gaan laten scoren. 30 keer je inleg als Diego Costa topscorer wordt.

Voorspel jouw WK-topscorer en win!

KLIK HIER OM JOUW FAVORIETE SPELER TE KIEZEN!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto