Voor het aankomende WK in Rusland bieden wij ook de weddenschap aan; wie wordt topscorer? Wij hebben achttien kandidaten voor je op een rijtje gezet. In het laatste deel worden Timo Werner, Antoine Griezmann, Cristiano Ronaldo, Neymar en Lionel Messi onder de loep genomen.

Voorspel nu jouw WK topscorer en krijg bij elke goal die hij scoort een 5 euro free bet!

 

Timo Werner (Duitsland)

 • Dit seizoen: De eerste spits van Duitsland is er eentje die nog niet heel bekend is bij het grote publiek. Werner speelt sinds twee seizoenen bij RB Leipzig in de Bundesliga. Daar maakte hij afgelopen seizoen dertien goals in 32 duels. In zijn tijd bij VfB Stuttgart werd Werner nog vaak als linksbuiten neergezet, bij Leipzig staat hij in de punt van de aanval. Daarmee reikte hij afgelopen seizoen tot de kwartfinale van de Europa League. In dat toernooi maakte Werner vier goals.
 • International: Werner is nog niet heel lang Duits international, hij is dan ook nog maar 22 jaar. Hij maakte in 2017 zijn debuut. In totaal speelde de spits veertien interlands, waarin hij acht keer scoorde.
 • Eindtoernooien: Op de Confederations Cup van 2017 debuteerde Werner op een groot landentoernooi. Daar maakte hij, met name door zijn snelheid, indruk. Met drie goals werd de Duitser gedeeld topscorer van het toernooi en won hij met Die Mannschaft de Confederations Cup.
 • Quotering: Duitsland komt altijd ver op een EK of WK. Met assistkoning Mesut Özil achter zich, moeten die doelpunten wel gaan komen. Werner als topscorer is 17 keer je inleg.

Antoine Griezmann (Frankrijk)

 • Dit seizoen: Eén van de grote kanshebbers op de topscorerstitel is Antoine Griezmann. Op basis van het doelpuntenmoyenne was afgelopen seizoen met 0.59 goals per wedstrijd zijn meest succesvolle bij Atletico Madrid, waar hij nu vier jaar speelt. Griezmann kwam vanwege blessures niet alle wedstrijden in actie (32 van de 38). Daarin scoorde hij 19 keer.
 • International: De spits maakte op 5 maart 2014 zijn debuut in het Frans Elftal in een oefenwedstrijd tegen Nederland. Frankrijk won toen met 2-0. Twee maanden later tekende Griezmann voor zijn eerste interlandgoal in een oefenduel met Paraguay. In totaal speelde hij 54 interlands waarin hij twintig keer heeft gescoord.
 • Eindtoernooien: Griezmann kwam op twee eindtoernooien in actie. Op het WK van 2014 reikte Les Blues tot de kwartfinale en scoorde hij niet. Op het afgelopen EK, waar Frankrijk de finale verloor van Portugal, werd Griezmann met zes goals topscorer.
 • Quotering: De beste speler van het EK 2016 heeft een ploeg om zich heen met waanzinnig veel kwaliteit. Een quotering van 15 op Griezmann als topscorer op dit WK.

Cristiano Ronaldo (Portugal)

 • Dit seizoen: De man die leeft voor goals. Ronaldo won afgelopen seizoen voor de derde keer op rij de Champions League. Ook werd hij met vijftien goals wederom topscorer van dat toernooi. In de competitie liep het voor Real wat minder, desondanks kwam de Portugees wel ‘gewoon’ tot 26 goals.
 • International: Ronaldo maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut in de Portugese nationale ploeg. Het EK van 2004 was zijn eerste grote eindtoernooi. De aanvaller is met 81 goals in 150 interlands all-time topscorer van zijn land.
 • Eindtoernooien: Ronaldo is natuurlijk de man die Portugal naar succes op dit WK moet leiden. Het is voor hem zijn achtste eindtoernooi (EK’s/WK’s). Eindtoernooien en Ronaldo is als het om doelpunten gaat nog niet een heel gelukkige combinatie. Het hoogste aantal bereikte hij op het EK van 2012 met drie goals. Toen werd hij gedeeld topscorer met onder andere Mario Balotelli en Fernando Torres.
 • Quotering: Ploegen die na een EK-titel ook succesvol presteren op een WK zijn schaars. Maar misschien herbergt de Portugese ploeg genoeg kwaliteit om het tegendeel te bewijzen. CR7 als topscorer is 13 keer je inleg.

Neymar (Brazilië)

 • Dit seizoen: Neymar kwam dit seizoen slechts tot twintig wedstrijden. Daarin scoorde hij wel negentien keer. Door een gebroken middenvoetsbeentje, opgelopen in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid, was het zelfs lange tijd onzeker of hij het WK zou halen. Maar afgelopen week maakte Neymar in een oefenduel zijn rentree bij de Braziliaanse ploeg, en wist hij direct weer te scoren.
 • International: Neymar is hard op weg om Pelé te onttronen als all-time topscorer van Brazilië. Neymar maakte er 54, Pelé staat op 77. De linksbuiten debuteerde dan ook al acht jaar geleden in een oefeninterland tegen de Verenigde Staten. Na een half uur spelen had hij direct zijn eerste interlandgoal te pakken.
 • Eindtoernooien: Het enige WK wat Neymar tot nog toe speelde, was in 2014 in eigen land. Dat eindtoernooi kwam vroegtijdig ten einde door een knietje van Colombiaan Camilo Zúñiga in zijn onderrug, waardoor hij een ruggenwervel brak. Neymar maakte op dat WK twee doelpunten.
 • Quotering: Neymar heeft als één van de weinige spelers echt een lange tijd rust gehad. Veel andere topspelers hebben er met hun club al een lang seizoen op zitten met heel veel wedstrijden. Daarom kan Neymar Brazilië wel eens de wereldtitel gaan bezorgen. Een quotering van 11 als hij topscorer wordt.

Lionel Messi (Argentinië)

 • Dit seizoen: Door velen ook wel GOAT genoemd; Greatest Of All Time. De kleine Argentijn heeft er wederom een belachelijk goed seizoen op zitten. Hij maakte in de competitie gemiddeld elke 87 minuten een goal. Zijn seizoentotaal kwam uit op 34. Daarmee won hij voor de vijfde keer in zijn carrière de titel van Europees topscorer van het jaar.
 • International: De kleine dribbelaar maakte in 2005 zijn debuut voor de nationale ploeg tegen Hongarije. Dat was geen succes, want Messi mocht binnen een minuut met een rode kaart vertrekken na een vermeende slaande beweging. Een klein jaar later produceerde Messi zijn eerste interlandgoal. Hij is met 64 goals topscorer aller tijden van de Argentijnen. Daarvoor had hij 124 interlands nodig. Daarnaast heeft hij bij Argentinië nog twee records in handen: Messi is mede-recordhouder met het aantal doelpunten dat is gemaakt in één jaar bij de nationale ploeg: twaalf (gedeeld record met Gabriel Batistuta). En hij is de enige Argentijnse speler die tegen alle Zuid-Amerikaanse landen wist te scoren.
 • Eindtoernooien: Messi kwam in actie op het WK van 2006, 2010 en 2014. Het WK van 2014 was het meest succesvol met vier goals. De topscorerstitel ging toen naar James Rodriquez met zes treffers.
 • Quotering: Op het afgelopen WK reikte Argentinië tot de finale. Ook dit WK zijn de Zuid-Amerikanen een van de kanshebbers. De hoop van de hele natie is op Messi gevestigd. De enige prijs die nog ontbreekt op zijn palmares is de wereldtitel voor landenteams. Messi als topscorer is 10 keer je inleg.

Voorspel jouw WK-topscorer en win!

KLIK HIER OM JOUW FAVORIETE SPELER TE KIEZEN!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto