De geur van gras, een universeel begrip. De komende weken gaan de spelers en speelsters op gras spelen. Medio juli wordt het grasseizoen afgesloten op het heilige gras van Wimbledon. Lees hieronder een voorbeschouwing voor de 2e ronde van het WTA-toernooi in Mallorca.

Onze voorspelling: Victoria Azarenka wint

Vandaag zien we een voormalig nummer 1 van de wereld en Grand Slam-winnares aan het werk. Victoria Azarenka is eind vorig jaar bevallen van een zoon en maakt op het toernooi van Mallorca haar comeback. Ana Konjuh is een speelster uit Kroatië die nummer 28 van de ranking is en vorige week haalde ze de halve finale in Rosmalen, alhoewel ze niemand uit de top 60 trof.

Azarenka won vorig jaar de Indian Wells en Miami toernooien die achter elkaar worden gespeeld. Het is dus geen topspeelster uit een grijs verleden, maar van nu. Een zwangerschap gaat je niet in de koude kleren zitten en dat was in de 1e ronde te zien. Het ging erg moeizaam tegen het Japanse talent Ozaki.

Ook Konjuh had een erg moeizame 1e ronde tegen de Tunesische Ons Jabeur. Azarenka zal op de US open in augustus een quotering hebben van 1,20 tegen dit soort speelsters. Nu dit haar comeback is en de 1e ronde wat stroef verliep zien we nu een quotering van 1,59. Ik zie hier Azarenka winnen en verder wedstrijdritme op doen voor het verdere seizoen.

Victoria Azarenka wint – Je krijgt 1,59 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?