De geur van gras, een universeel begrip. De komende weken gaan de spelers en speelsters op gras spelen. Medio juli wordt het grasseizoen afgesloten op het heilige gras van Wimbledon. Lees hieronder een voorbeschouwing voor de 2e ronde Ricoh Open in Rosmalen.

Onze voorspelling: Arantxa Rus wint

We zien altijd wildcard-speler en -speelsters uit het land waar het toernooi wordt georganiseerd. Vaak voor het grote publiek grote onbekenden, maar nu dit toernooi in Nederland is treffen we ook oude bekenden.

Arantxa Rus, de linkshandige speelster uit Monster, kreeg een wildcard en greep deze kans met beide handen aan. Ze versloeg overtuigend een tot tranen geroerde Timea Babos. Om jullie geheugen op te frissen in 2011 versloeg Rus als het grootste talent van Nederland topspeelster Kim Clijsters in de 2e ronde van Roland Garros. Inmiddels staat ze nog net in de top 200, maar dat ze kan tennissen dat liet ze in de 1e ronde zien.

Naast blessures was het een gebrek aan zelfvertrouwen die zorgde voor een neerwaartse spiraal in haar prestaties. De overwinning in de 1e ronde tegen een top 50 speelster is altijd een boost voor het zelfvertrouwen.

Hlavackova is een goede speelster in het dubbelspel met een goede service en door haar ervaring in het dubbelspel goede volleys. Zij heeft het kwalificatietoernooi gespeeld en 3 wedstrijden achter de rug. Twee keer een 3-setter en 1x straight sets waarin beide sets close waren. Hlavackova is niet gewend veel in de single te spelen en heeft nu ook al aardig wat uurtjes op de baan gestaan. Enerzijds een voordeel omdat je gewend bent aan de omstandigheden, maar iemand die niet gewend is singles te spelen gaat vooral de vermoeidheid voelen.

Arantxa Rus wint – Je krijgt 2,00 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?