Nog niet zo heel lang geleden was Ajax – AZ een wedstrijd waarvan je de winnaar moeilijk kon voorspellen. Dat is nu wel anders. Niet eens zozeer omdat Ajax het zo goed doet, maar omdat de prestaties van AZ – de nummer acht van de Eredivisie – nogal tegenvallen. Het lijkt niet de vraag óf de thuisploeg wint, maar hóé.

Ajax – AZ
Eredivisie
12 december 2021
16.45 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

In 2019 en 2020 wist AZ drie keer op rij van Ajax te winnen. Waar de Amsterdammers sindsdien stappen vooruit hebben gezet, heeft de formatie uit Alkmaar er juist een paar achteruit gezet. Het vertrek van mannen als Calvin Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners doet zich nog altijd voelen. AZ verloor dit seizoen al zes keer, en staat met 23 punten op een achtste plaats. Koploper Ajax heeft dertien punten meer. Alleen al dat feit is voldoende om de ploeg van Erik ten Hag als favoriet aan te wijzen. Alleen verwachten wij geen grote overwinning. AZ doet het de laatste weken namelijk best prima; al vier duels op rij leed het geen nederlaag.

WEDTIP
Ajax wint en Under 2,5 goal > 4,70

Oké, Ajax wint. Wie gaan dan de goals verzorgen? In de Champions League scoort Sebastién Haller aan de lopende band, maar in de Eredivisie is het alweer even geleden dat de Ivoriaan doel trof. Dat gebeurde voor het laatst in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-5 zege) van 21 november. Het wordt dus wel weer eens tijd. Onze voorspelling is dat AZ ook op het scorebord verschijnt. Spits Vangelis Pavlidis lijkt zijn draai inmiddels aardig gevonden te hebben. De Griek was trefzeker in de laatste twee Eredivisie-wedstrijden. Pikt hij in de Johan Cruijf Arena weer een goaltje mee?

WEDTIP
Ajax wint, Haller en Pavlidis scoren > 7,50

Waar kun je Ajax – AZ zien op tv?

Ajax – AZ is zondag vanaf 16.45 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots