Ajax won vorige week de beker en de vraag is niet óf maar wanneer het de landstitel verovert, maar de ploeg van Erik ten Hag heeft het niet de laatste weken. Kan AZ de Amsterdammers zondag pijn doen?

Ajax – AZ
Eredivisie
25 april 2021
14.30 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Bij winst op FC Utrecht had Ajax voor het oog van 7500 supporters zondag de landstitel veilig kunnen stellen. Maar door het 1-1 gelijke spel is het daarvoor nu afhankelijk van het resultaat van PSV op zaterdag. Winnen de Eindhovenaren, dan moet Ajax het titelfeestje nog even uitstellen. Maar ook bij puntenverlies van PSV is het nog geen uitgemaakte zaak dat Ajax zondag wel even de titel pakt. De Amsterdammers draaien sinds de interlandbreak stroef en met AZ komt niet de minste tegenstander naar de Arena. Vorig seizoen wonnen de Alkmaarders met 0-2, en gezien de vorm van Ajax sluiten we een nieuwe zege van AZ zeker niet uit.

WEDTIP
AZ wint de wedstrijd > 5.35

De doelcijfers van Ajax in de zes wedstrijden na de interlandbreak zijn veelzeggend. Acht voor, zes tegen. Ter vergelijk: in de zes wedstrijden vóór de interlands maakte Ajax achttien doelpunten en kreeg het er slechts één tegen. De overwinningen die het de laatste weken boekte waren met minimaal verschil. Tegen SC Heerenveen en Vitesse (bekerfinale) werd het 2-1, tegen RKC 1-0. Ook AZ boekte drie kleine overwinningen sinds de interlandbreak. PSV en Sparta werden met 2-0 verslagen en bij Sparta werd het 0-1. Nee, een doelpuntrijke editie van Ajax – AZ ligt niet direct voor de hand. Vorig jaar vielen er twee doelpunten, netjes verdeeld over beide helften. Een soortgelijk scenario levert je ruim drie keer je inleg op!

WEDTIP
Beide helften minder dan 1,5 doelpunt > 3.25

Maar dat er gescoord gaat worden, dat lijkt ons wel een zekerheidje. Alleen begin deze eeuw gebeurde het twee keer dat Ajax en AZ in een onderling duel beiden niet tot scoren kwamen. Als laatste tip gaan we voor een doelpunt van Myron Boadu. AZ presteert dit seizoen uitstekend in de topwedstrijden en opvallend daarbij is de productie van de spits. De ploeg van Pascal Janssen verloor weliswaar thuis van Ajax (ook voor de beker) maar won zowel uit als thuis van PSV en Feyenoord. In het tweeluik tegen Feyenoord maakte Boadu in totaal vijf doelpunten. Scoort de international net als vorig seizoen ook in de Johan Cruijff Arena?

WEDTIP
Boadu maakt een doelpunt > 3.37

Waar kun je Ajax – AZ zien op tv?

Ajax – AZ is zondag vanaf 14.30 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots