In de eigen Johan Cruijff Arena kan Ajax zondag voor de 35e keer in de historie kampioen van Nederland worden. Maar tegenstander FC Emmen is in een blakende vorm. Kunnen de Drentenaren het Amsterdamse feestje nog verstoren?

Ajax – FC Emmen
Eredivisie
2 mei 2021
14.30 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

FC Emmen leek hard op weg naar de Keuken Kampioen Divisie, maar is bezig aan een wonderlijke wederopstanding. Met een schamele zes punten stond de ploeg van Dick Lukkien op 12 februari stijf laatste, maar sindsdien werd niet meer verloren. Inmiddels staat Emmen met 24 (!) punten op de 16e plaats en kan het zelfs de nacompetitie nog ontlopen. Maar aan die reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag komt zondag naar alle waarschijnlijkheid een einde. Vier keer speelde Emmen sinds de promotie naar de Eredivisie in 2018 tegen Ajax en vier keer kreeg het vijf doelpunten om de oren. Deze keer weer?

WEDTIP
Ajax aantal doelpunten 4 of meer > 2.09

Waar FC Emmen na de interlandbreak drie keer met overtuigende cijfers (drie keer 3-1) wist te winnen, beleefde Ajax een vormdip. In de Europa League werden de Amsterdammers uitgeschakeld door AS Roma en hoewel er niet verloren werd verliepen de competitiewedstrijden stroef. Ook in de gewonnen bekerfinale tegen Vitesse haalde Ajax niet het niveau van voor de interlands. Dat deed het vorige week tegen AZ wel. Vooral in de tweede helft was de ploeg van Erik ten Hag heer en meester. En weer was Davy Klaassen belangrijk. Mister 1-0 luidt zijn bijnaam inmiddels en dat is niet voor niets. Tegen AZ maakte de middenvelder al voor de negende keer dit seizoen de openingstreffer. Doet hij dat tegen FC Emmen opnieuw en wint Ajax? Het kan je zomaar 6,5 keer je inleg opleveren!

WEDTIP
Klaassen scoort 1e goal en wint > 6.50

Kampioenswedstrijden zijn zelden goede wedstrijden, en dat verwachten we voor zondag ook niet. Ajax zal de punten snel in de tas willen hebben en de gedachten van de spelers kunnen bij een ruime voorsprong dan snel afdwalen naar de komende festiviteiten. Voetbalt Ajax zichzelf in de eerste helft naar een ruime voorsprong, dan zullen de teugels in de tweede helft gevierd worden. Zelf zal het aanvallend wat gas terug nemen en dat geeft FC Emmen ook de mogelijkheid voor het eerst in de historie te scoren in de Johan Cruijff Arena. Daarom tippen we als laatste deze twee wedopties met mooie quoteringen!

WEDTIP
Ajax scoort voor rust meer dan na rust > 3.00

FC Emmen scoort na rust meer dan voor rust > 3.55

Waar kun je Ajax – FC Emmen op tv zien?

Ajax – FC Emmen is zondag vanaf 14.30 uur te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots