Op Ajax staat in thuiswedstrijden in de Eredivisie dit seizoen voorlopig geen maat. Drie wedstrijden gespeeld, 19 doelpunten voor en 0 tegen. Lukt het FC Groningen zaterdag als eerste dit seizoen onder de vijf tegendoelpunten te blijven?

Ajax – FC Groningen
Eredivisie
25 september 2021
18.45 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Dat zou op basis van de resultaten uit het verleden zomaar kunnen. Ajax morst zelden punten thuis tegen FC Groningen, maar grote overwinningen zijn net zo schaars als puntenverlies. De afgelopen tien edities wonnen de Amsterdammers, en slechts één keer was de marge meer dan twee. Dat was toen het in 2018 3-0 werd. Opvallend is dat de wedstrijd de afgelopen tien jaar zeven(!) keer in 2-0 eindigde. Hoewel we het ons met de aanvalsdrang van het huidige Ajax nauwelijks kunnen voorstellen, en FC Groningen door blessureleed gehavend naar Amsterdam komt, is het natuurlijk interessant om juist nu op een nieuwe kleine overwinning van de Amsterdammers in te zetten!

WEDTIP
Ajax wint met twee doelpunten verschil > 4.10

Ajax zal zaterdag bewust of onbewust met een schuin oog naar komende dinsdag kijken. Dan is Besiktas in de Johan Cruijff Arena de tweede tegenstander van de ploeg van Erik ten Hag in de Champions League. De 1-5 overwinning bij Sporting Lissabon was spectaculair, maar de trainer zal erop hameren bij zijn spelers dat die zege zonder waarde is als er niet van Besiktas gewonnen wordt. En dus zal Ajax zuinig aan willen doen met de energie. Een snelle ruime marge, die in de tweede helft met minimale inspanning kan worden verdedigd. Een interessante wedoptie met deze theorie in het achterhoofd is te kiezen voor de 1e helft als helft met de meeste doelpunten. Gebeurt dat, dan pak jij drie keer je inleg!

WEDTIP
1e helft helft met meeste doelpunten > 3.00

Waar kun je Ajax – FC Groningen zien op tv?

De wedstrijd Ajax – FC Groningen is zaterdagavond vanaf 18.45 uur live te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots