Wint Ajax de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht, dan kan het zondag tegen AZ landskampioen worden. Gezien het aantal goals van de Amsterdammers de laatste jaren thuis tegen Utrecht lijkt een driepunter geen probleem te worden. Check snel onze voorspellingen met (veel) doelpunten en doelpuntenmakers!

Ajax – FC Utrecht
Eredivisie
22 april 2021
18.45 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

4-1, 4-0 en 5-4. Dat waren respectievelijk de uitslagen van de voorgaande drie edities van Ajax – FC Utrecht. Kijkend naar de recente vorm van de thuisploeg zou je niet denken dat er weer zo’n hoge score in zit. De laatste keer dat de formatie van Erik ten Hag meer dan twee goals maakte, was op 21 maart tegen hekkensluiter ADO Den Haag: 5-0. Utrecht is op dreef in uitwedstrijden. De afgelopen vijf duels op vreemde bodem werden allemaal gewonnen. Dat ook bewerkstelligen bij de Eredivisie-koploper lijkt een te zware opdracht. Ondanks het gebrek aan échte vorm bij de Amsterdammers. Maar met het oog op een mogelijke kampioenswedstrijd tegen AZ met publiek, zal Ajax er ongetwijfeld een tandje bij kunnen zetten.

WEDTIP
Ajax wint en Over 4,5 goal > 3,65

Of hij aan de aftrap staat, is nog de vraag. Maar na zijn winnende goal in blessuretijd in de bekerfinale tegen Vitesse zal David Neres aan zelfvertrouwen geen gebrek hebben. Ten Hag gunt de Braziliaan waarschijnlijk wel speeltijd. Mocht Neres weer invallen en in de tweede helft scoren, levert dat vier keer je inleg op!

WEDTIP
Neres scoort in tweede helft > 4,00

Gezien de goede resultaten van Utrecht in uitwedstrijden is onze voorspelling dat de Domstedelingen zich niet naar de slachtbank laten leiden. Eén goaltje moet wel lukken. Wie is daar de aangewezen persoon voor? Bij Utrecht is er geen speler die qua goals met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Clubtopscorer is Sander van de Streek met acht treffers, één meer dan Mimoun Mahi. Beiden scoorden ook in het spectaculaire bekerduel (5-4) in december. Mahi is er niet bij door een blessure. Dan Van de Streek maar?

WEDTIP
Van de Streek scoort en verliest > 7,00

Waar kun je Ajax – FC Utrecht zien op tv?

Ajax – FC Utrecht is vanaf 18.45 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN. De voorbeschouwing begint om 18.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots