Voorspelling Ajax – FC Volendam: komen Amsterdammers eindelijk weer tot winst?

Ajax is bezig aan een historisch slechte reeks. Al zes Eredivisiewedstrijden op rij wist de ploeg van Alfred Schreuder niet te winnen. De ras optimist zal zeggen dat Ajax van die zes duels er slechts één verloor. Doordat de concurrentie ook veel punten verspeelt, is er nog geen man overboord in Amsterdam, maar dan moet er nu wel gewonnen worden. Te beginnen tegen nummer zeventien FC Volendam.

Ajax – FC Volendam
Eredivisie
26 januari 2023
21.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Als Sparta dinsdagavond gewonnen had van RKC was Ajax naar een zesde plek gedaald op de ranglijst. Dat gebeurde niet, maar de vijfde plaats geeft nog altijd reden tot een hoop zorg. Voor Schreuder is het één voor twaalf. Als hij zijn team ook niet aan de praat krijgt voor de relatief eenvoudige wedstrijden tegen achtereenvolgens Volendam, Excelsior, Cambuur en RKC kan het weleens gedaan zijn met zijn dienstverband. Zelf ziet de oefenmeester genoeg aanknopingspunten voor betere tijden in Amsterdam. Hij lijkt daar alleen in te staan. Zelfs een duel met promovendus Volendam is op dit moment geen ABC’tje voor Ajax. Het zal ongetwijfeld moeizaam gaan, maar we denken toch dat de thuisploeg deze wedstrijd wel naar zich toe gaat trekken.

WEDTIP
Ajax wint na achterstand > 6,00

Waar Volendam voor de WK-break slechts één wedstrijd won, heeft het dit kalenderjaar al twee keer een driepunter behaald. De formatie van Wim Jonk won van Cambuur en afgelopen weekend van RKC. Dat het lek boven is bij het Andere Oranje gaat wat ver. Toch heeft Volendam wat aan vertrouwen gewonnen. Het kan bovendien hoop putten uit de confrontatie met Ajax eerder dit seizoen. De Amsterdammers kwamen op 0-3, maar Volendam wist zich knap terug te vechten tot 2-3. Uiteindelijk trok Ajax met 2-4 aan het langste eind. Wij denken dat de mannen van Jonk weer lange tijd gelijke tred kunnen houden, en de landskampioen in de tweede helft pas uitloopt.

WEDTIP
Halftime/Fulltime: Gelijkspel/Ajax > 4,25

Waar kun je Ajax – FC Volendam zien op tv?

De wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam is donderdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?