Voorspelling Ajax – Feyenoord: komen Amsterdammers op gelijke hoogte met koploper?

Fans Ajax - TOTO

Een Klassieker die écht ergens over gaat. Zondag kan Ajax bij winst op Feyenoord samen met de Rotterdammers aan kop gaan van de Eredivisie. Dat wordt geen eenvoudige klus; de formatie van Arne Slot verloor dit seizoen pas één keer in de competitie. Maar in eigen huis is Ajax altijd sterk tegen Feyenoord. Wat kunnen we verwachten van de Klassieker?

Ajax – Feyenoord
Eredivisie
19 maart 2023
14.30 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

De laatste periode haalt Feyenoord de drie punten moeizaam binnen. Bij vier van de laatste vijf Eredivisiezeges was er slechts één doelpunt verschil. En die overwinningen werden veelal pas laat in de tweede helft veiliggesteld. Het geeft nog geen reden tot zorg, want het spel van de Rotterdammers is goed verzorgd. Er worden doorgaans voldoende kansen gecreëerd. Alleen de afronding is een punt van aandacht. Alhoewel Feyenoord na de 7-1 overwinning op Shakhtar Donetsk in de Europa League mogelijk ook van dat dat juk bevrijd is.

Feyenoord krijgt tegen Ajax vermoedelijk een stuk minder scoringsmogelijkheden. Hoewel de echte vorm ontbreekt, wist de landskampioen onder John Heitinga wel alle Eredivisieduels te winnen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Ajax nauwelijks topploegen trof. De confrontatie met Feyenoord wordt de eerste serieuze test voor de oefenmeester, in de competitie welteverstaan. Want in de Europa League verloren de Amsterdammers vrij roemloos van Union Berlin. De mannen van Slot zullen na de winst op Shakhtar blaken van het zelfvertrouwen. Of dat ook voldoende is de drie punten te pakken in de Klassieker? Wij denken van niet. De laatste keer dat Feyenoord in de Johan Cruijff Arena won, was in 2005. Natuurlijk, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar het geeft wel aan dat Feyenoord het altijd lastig heeft bij Ajax. Onze voorspelling is daarom een gelijkspel.

WEDTIP
Een gelijkspel > 4,00

Lange tijd was er bij Feyenoord discussie over wie het beste opgesteld kon worden in de spits. Aan het begin van het seizoen genoot Danilo de voorkeur. Maar het laatste Eredivisie-doelpunt van de Braziliaan dateert alweer van 11 november. In de zoektocht naar de ideale man in de punt van de aanval kwam Slot langzamerhand uit bij Santiago Gimenez. De Mexicaan scoorde drie keer in de laatste vijf competitiewedstrijden, en was met zijn goals ook belangrijk in de TOTO KNVB Beker en Europa League. Weet Gimenez zondag weer op het scorebord te verschijnen? Een lekkere quotering met deze Betbuilder!

WEDTIP
Betbuilder: gelijkspel en Gimenez scoort > 11,00

Waar kun je de Klassieker zien op tv?

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord is zondagmiddag vanaf 14.30 uur live te zien op ESPN 2. De voorbeschouwing begint al om 13.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?