Voor de laatste wedstrijd van 2021 ontvangt Ajax in de Johan Cruijff Arena Fortuna Sittard. Sinds de Limburgers in 2018 naar de Eredivisie promoveerden, heeft Ajax in eigen huis geen moeite gehad om Fortuna te verslaan. De doelcijfers in drie thuisduels: veertien voor, twee tegen. Krijgen we weer een grote Amsterdamse zege?

Ajax – Fortuna Sittard
Eredivisie
22 december 2021
21.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Het houdt de laatste weken niet over wat Ajax in de Eredivisie laat zien. Op 12 december leed het een verrassende thuisnederlaag tegen AZ. Afgelopen zondag stond de Klassieker tegen Feyenoord op de rol. Het werd bepaald geen klassieke wedstrijd. Het spel was niet om aan te gluren. De 0-2 zege voor Ajax kwam dan ook met wat geluk tot stand; via een eigen doelpunt van Marcos Senesi en een penalty van Dusan Tadic. Daarentegen verwachten wij niet dat de formatie van Erik ten Hag moeite gaat krijgen met Fortuna Sittard, de nummer zestien van de Eredivisie. Niet alleen de recente cijfers spreken in het voordeel van Ajax. Van de 22 eerdere edities van deze confrontatie wist Fortuna slechts één keer te winnen en speelde het één maal gelijk. Kortom, het wordt een eenvoudige overwinning voor de landskampioen.

WEDTIP
Ajax wint met handicap -4 > 2,90

Je kon bij ons al inzetten op kopdoelpunten. Vanaf nu is het ook mogelijk om weddenschappen aan te gaan over met welke voet een speler scoort! Ook bij Ajax – Fortuna Sittard hebben we een aantal interessante wedopties. Op voorhand lijkt het een ideale wedstrijd voor Sébastien Haller om zijn doelpuntenproductie weer wat op te krikken. De spits wist in zijn laatste drie Eredivisie-optredens ‘slechts’ één keer te scoren. Met een goal met zijn rechtervoet kun jij je inleg verdubbelen!

WEDTIP
Haller scoort met zijn rechtervoet > 2,00

Waar kun je Ajax – Fortuna Sittard zien op tv?

Ajax – Fortuna Sittard is woensdag vanaf 21.00 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots