Voorspelling Ajax – Go Ahead Eagles: vorig jaar een stunt, dit jaar ‘gewoon’ weer voor Ajax?

Ajax Johan Cruijff Arena - TOTO

De interlandbreak zit er weer op en dat betekent weer ruim baan voor de Eredivisie! Landskampioen Ajax hervat de competitie met een thuisduel tegen Go Ahead Eagles en zal met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Napoli komende dinsdag toch niet te veel energie willen verspelen!

Ajax – Go Ahead Eagles
Eredivisie
1 oktober 2022
20.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Een thuiswedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles, het is verleidelijk direct te denken aan een grote overwinning voor de Amsterdammers. Maar de wedstrijd stond deze eeuw vier keer op het programma in de Eredivisie en alleen de eerste keer in 2013 werd het een grote uitslag: 6-0. De andere uitslagen: 3-1, 3-0, 4-0 én 0-0. November vorig jaar zorgden de Deventenaren voor een enorme stunt door een punt mee te nemen uit de Johan Cruijff Arena, daags nadat Ajax door een 1-3 overwinning bij Borussia Dortmund de volgende ronde van de Champions League had bereikt.

Het is de eerste keer in 33 officiële thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles dat Ajax niet wist te winnen. En dat brengt ons meteen bij de editie van dit jaar. Twee keer op rij niet verliezen zou een nog veel grotere stunt van de Eagles zijn. De ploeg van René Hake begon belabberd aan het seizoen en was na vijf wedstrijden puntloos hekkensluiter. Na overwinningen op FC Volendam en FC Emmen ziet de wereld er voor Hake en zijn ploeg een stuk rooskleuriger uit, maar Ajax lijkt een behoorlijke maat te groot. Wij verwachten een scherp Ajax dat in de eerste helft zaken zal willen doen.

WEDTIP
Aantal doelpunten Ajax 1e helft +1.5 > 1.97

Met het volle programma van de Amsterdammers de komende weken en het naderende WK zal trainer Alfred Schreuder ongetwijfeld veel gaan rouleren. Voor de afgelopen interlandperiode fungeerde Mohammed Kudus als spits bij Ajax. De Ghanees hield daarmee Brian Brobbey op de bank. De jonge aanvaller was daar uiteraard niet blij mee, maar zal ook beseffen dat zijn kansen dit seizoen zeker nog zullen komen. Is het niet als basisspeler, dan toch zeker als invaller. En dan niet zoals in de Champions League-wedstrijd tegen Rangers in blessuretijd. En zelfs als Brobbey zaterdag niet in de basis start tegen Go Ahead Eagles, behoren twee doelpunten van de spits zeker tot de mogelijkheden!

WEDTIP
Brobbey scoort twee keer of meer > 4.30

Waar kun je Ajax – Go Ahead Eagles zien op tv?

De wedstrijd Ajax – Go Ahead Eagles is zaterdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!