Voorspelling Ajax – NEC: 4 Amsterdamse goals en een laatste kunstje van een oud-Ajacied

Johan Cruijff Arena - TOTO

Voor landskampioen Ajax begint het nieuwe seizoen van de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen promovendus NEC. En dus verwachten we veel doelpunten van de Amsterdammers. Maar misschien ook wel eentje van een oud-Ajacied?

Ajax – NEC
Eredivisie
14 augustus 2021
21.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Ajax leek na een klinkende 4-0 overwinning op Premier Leagueclub Leeds United klaar voor het echte werk. Maar in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal kreeg het in eigen huis met dezelfde cijfers om de oren van PSV. En dus rees de vraag of de Amsterdammers wel écht klaar waren voor het echte werk. Maar hoewel de cijfers voor zich spraken en de ruime nederlaag zich ongetwijfeld zal doen voelen bij de mannen van Erik ten Hag, zal de trainer ook genoeg positieve dingen hebben gezien. Genoeg om een ruime zege op NEC te boeken, in ieder geval. Scoort Ajax net als tegen Leeds minstens vier keer? Je verdubbelt er je inleg mee!

WEDTIP
Aantal doelpunten Ajax +3,5 > 2.11

Bij Ajax is het altijd interessant om te kijken wie dan daadwerkelijk die doelpunten gaat maken. Met Sébastièn Haller heeft het sinds de vorige winterstop een echte spits, maar de Fransman maakt in de voorbereiding weinig indruk. Dusan Tadic is altijd wel goed voor doelpunten. De aanvoerder maakte er al 53 in de 93 competitiewedstrijden die hij voor Ajax speelde. En wat te denken van dé zomeraankoop van de Amsterdammers, Steven Berghuis? Bij Feyenoord toonde de aanvaller zich de afgelopen seizoenen uitermate productief. Maar we gaan voor een veelscorende middenvelder die vorig seizoen uitgroeide tot ‘Mr. 1-0’. Davy Klaassen keerde in de zomer van 2020 terug op het oude nest en verzorgde afgelopen seizoen liefst negen keer de openingstreffer voor Ajax. Tegen NEC weer? Er staat een mooie quotering van 6.00 tegenover.

WEDTIP
Klaassen scoort 1e goal en wint > 6.00

Deze editie van Ajax – NEC staat ook in het teken van Lasse Schöne. De Deen, tussen 2012 en 2019 goed voor 289 wedstrijden bij Ajax, keert als speler van NEC voor het eerst sinds zijn vertrek twee jaar geleden terug in de Johan Cruijff Arena. Reden genoeg voor de Amsterdammers om Schöne voor de wedstrijd een passend afscheid te geven. De middenvelder groeide in Amsterdam uit tot een publiekslieveling, mede door zijn fijne traptechniek. Vooral zijn rake vrije trap in Bernbéu tegen Real Madrid zullen ze bij Ajax nog lang herinneren. En zelfs de meest verstokte Ajacied zal applaudisseren als Schöne zaterdagavond zijn kunstje in de Arena nog één keer toont, zij het als tegenstander. Het kan jou 31 keer je inleg opleveren!

WEDTIP
Schöne scoort directe vrije trap (buiten 16 mtr) > 31.00

Waar kun je Ajax – NEC zien op tv?

De wedstrijd Ajax – NEC is zaterdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO? ZET IN & WIN!