Voorspelling Ajax – PSV: neemt Ajax nog meer afstand?

Johan Cruijff Arena - TOTO

Zondag is het tijd voor de topper Ajax – PSV! En we mogen het nu met recht een topper noemen, want het is een duel tussen de koploper van de Eredivisie en de nummer twee. De Amsterdammers hebben één punt voorsprong op PSV en een wedstrijd minder gespeeld. Loopt de thuisploeg na dit weekend verder uit op de Brabanders?

Ajax – PSV
Eredivisie
6 november 2022
16.45 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Ajax en PSV kenden allebei een goede generale voor de topper. De formatie van Alfred Schreuder was al uitgeschakeld in de Champions League, maar kon nog wel een ticket voor de Europa League veiligstellen tegen Rangers. En daar slaagde Ajax glansrijk in: 1-3. De Eindhovenaren waren al zeker van Europese overwintering. Dat vraag was alleen of het groep A als winnaar zou afsluiten of als nummer twee, wat een tussenronde in de Europa League zou betekenen. Ondanks een 1-2 zege op Bodø/Glimt werd het dat laatste, omdat Arsenal zich kroonde tot poulewinnaar door een overwinning op FC Zürich. Met het vertrouwen zit het dus wel goed bij Ajax en PSV. Wat gaat zondag dan de doorslag geven? Dat kan zomaar eens de PSV-defensie zijn. De mannen van Ruud van Nistelrooij moesten in de Eredivisie al achttien tegengoals incasseren. In de top-8 doet alleen FC Utrecht het slechter met twintig tegentreffers. De volgende wedoptie kan interessant zijn als PSV weer wat doelpunten om de oren krijgt.

WEDTIP
Ajax wint met 2-1, 3-1 of 4-1 > 4,05  

De laatste jaren reisde PSV vaak met vertrouwen af naar de Johan Cruijff Arena. Het wist daar ten koste van Ajax twee keer op rij beslag te leggen op de Johan Cruijff Schaal. Maar in de competitie wil het voor de Brabanders niet lukken in Amsterdam. De laatste keer dat PSV deze confrontatie in Eredivisieverband won was in 2015. Meestal houdt de 24-voudig landskampioen gelijke tred tot de rust, waarna Ajax in het tweede bedrijf uitloopt naar de winst. Als PSV de eerste helft naar zich toetrekt, kan jou dat ruim vier keer je inleg opleveren!

WEDTIP
PSV wint eerste helft > 4,20

Waar kun je Ajax – PSV zien op tv?

De topper tussen Ajax en PSV is zondagmiddag vanaf 16.45 uur live te zien op het hoofdkanaal van ESPN. De voorbeschouwing begint al om 15.30 uur op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?