De titelstrijd in de Eredivisie was hard op weg naar een zinderende ontknoping, maar die lijken we te kunnen vergeten. Ajax was de grote winnaar van Super Sunday en pakt bij winst in eigen huis op sc Heerenveen de titel. Gaat het de Amsterdammers lukken die met een ruime zege te pakken?

Ajax – sc Heerenveen
Eredivisie
11 mei 2022
20.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Ajax thuis tegen Heerenveen, daarvoor schrijven we normaal gesproken altijd een eentje op. Van de laatste tien edities in de competitie wonnen de Amsterdammers er negen, één keer werd het gelijk. Maar het loopt niet bij Ajax. Dat de titel nu bijna binnen is, mag een klein wonder worden genoemd. Tegen RKC, Cambuur, Sparta en NEC werd met de hakken over de sloot gewonnen en na het 2-2 gelijke spel bij AZ stond de titel zelfs nadrukkelijk op de tocht. Tot PSV in de Kuip in de absolute slotminuut een discutabele penalty tegen kreeg en Feyenoord alsnog gelijk maakte. Na zoveel ontsnappingen én met een kampioenswedstrijd in eigen huis zien we het niet meer fout gaan voor Ajax.

WEDTIP
Ajax wint beide helften > 2.03

Om aan alle onzekerheid een einde te maken zal het Ajax natuurlijk goed doen als het snel op voorsprong komt. Zeker met het matige spel van de laatste periode in het achterhoofd zal een snelle goal als een bevrijding voelen. In de vorige kampioenswedstrijd, vorig seizoen tegen FC Emmen, kwam Ajax ook snel op voorsprong en werd het uiteindelijk 4-0. In Amsterdam zal men tekenen voor een dergelijk scenario. Pakt Ajax binnen tien minuten een voorschot op de titel? Je pakt er vier keer je inleg mee!

WEDTIP
Ajax op voorsprong na exact 10 minuten > 4.00

Waar kun je Ajax – sc Heerenveen zien op tv?

De wedstrijd tussen Ajax en Heerenveen is woensdagavond vanaf 20.00 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots