Voor Ajax staat komende dinsdag in het thuisduel tegen Sporting Lissabon niets meer op het programma dan de eer. Maar van die eer valt er in de Champions League – naast een zak met geld, natuurlijk – altijd voldoende te halen!

Ajax – Sporting Lissabon
Champions League
7 december 2021
21.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Ajax speelde afgelopen donderdag al tegen Willem II, en dat had alles te maken met de verwachtingen van de Amsterdammers voor de Champions League. De wedstrijd werd vervroegd van zaterdag naar donderdag, zodat de ploeg van Erik ten Hag zich optimaal voor kon bereiden op de laatste wedstrijd in de groepsfase. Die wedstrijd, thuis tegen Sporting Lissabon, kon wel eens beslissend voor overwintering in het miljardenbal zijn, zo was de gedachte vooraf. Hoe anders liep het. Ajax won vijf wedstrijden op rij, met het veelzeggende doelsaldo 16 voor en 3 tegen, en plaatste zich al in november voor de knock-outfase.

Omdat ook Sporting al verzekerd is van de volgende ronde, is die slotwedstrijd tussen beide teams verworden tot niets meer dan een veredelde oefenwedstrijd. Maar wel eentje met een prijskaartje van 2,8 miljoen. Dat bedrag ligt te wachten op de winnaar. En beide clubs kunnen hun land een handje helpen op de coëfficientenranglijst, waarop Nederland en Portugal elkaars concurrenten zijn. Maar het échte moeten, dat is er voor beide teams wel vanaf. En dus verwachten we een open wedstrijd met veel doelpunten, die Ajax uiteindelijk zal winnen.

WEDTIP
Ajax wint en meer dan 4,5 doelpunten > 4.45

Sébastien Haller was natuurlijk de grote man bij Ajax deze groepsfase. De spits scoorde in alle vijf duels en deed dat in totaal liefst negen keer. Twee keer in het tweeluik tegen Borussia Dortmund, drie keer tegen Besiktas en halverwege de tweestrijd met Sporting staat de teller al op vier. Op de eerste speeldag stal Haller de show door als tweede speler ooit vier keer te scoren bij zijn Champions League-debuut. De Ivoriaans/Franse voetballer zal maar wat graag ook in de zesde groepswedstrijd het doel weer willen vinden. Lukt het hem ook nu weer meer dan één keer te scoren tegen Sporting? Je pakt er zeven keer je inleg mee!

WEDTIP
Haller scoort twee keer of meer > 7.00

Waar kun je Ajax – Sporting Lissabon zien op tv?

De wedstrijd Ajax – Sporting Lissabon wordt dinsdagavond vanaf 21.00 uur live uitgezonden op RTL7 en ZIGGO Sports. De voorbeschouwing op RTL7 begint een uurtje eerder.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots