Voorspelling Ajax – Union Berlin: is Ajax opgewassen tegen Bundesliga-verrassing?

F-Side Ajax - TOTO

Met John Heitinga aan het roer krabbelde Ajax de afgelopen weken voorzichtig uit de sportieve crisis. Van Excelsior, Cambuur, FC Twente en RKC werd gewonnen en nu wacht Union Berlin in de Europa League, de verrassende nummer twee van de Bundesliga. Heeft Heitinga Ajax al zover op de rit dat een overwinning mogelijk is?

Ajax – Union Berlin
Europa League
16 februari 2023
18.45 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Hoewel Feyenoord vorig seizoen in de groepsfase van de Conference League tegen Union Berlin speelde, is de club bij het grote publiek nog altijd vrij onbekend. Dat is ook niet zo heel gek. Union speelde decennialang een bijrol in het Duitse voetbal en promoveerde in 2019 voor het eerst naar de Bundesliga. In het tweede seizoen werd dus al de Conference League gehaald, een jaar later volgde kwalificatie voor de Europa League.

Daarin werd het in de groepsfase tweede achter het Belgische Union St. Gilles. En in de competitie vergaat het de Berlijnse club in het vierde seizoen op het hoogste niveau boven verwachting. Union staat na twintig wedstrijden tweede in de Bundesliga en heeft maar één punt achterstand op koploper Bayern München. Ajax was bij de loting in november al gewaarschuwd, en is dat drie maanden later nog meer. Zeker gezien de sportieve crisis waar de Amsterdammers sindsdien in verzeild raakten. Ajax is op papier de favoriet, maar vooral defensief zit er nog steeds zand in de motor. Union scoorde in de laatste zeven wedstrijden steeds minstens twee keer. Het zou ons niet verbazen als ze dat donderdag weer doen.

WEDTIP
Union Berlin scoort minstens twee doelpunten > 3.10

Na vier wedstrijden is de hand van Heitinga bij Ajax al duidelijk zichtbaar. Wie daar voorlopig het meest van profiteert is Mohammed Kudus. De Ghanees maakte dit seizoen onder Schreuder niet één keer de negentig minuten vol, onder Heitinga miste Kudus alleen de blessuretijd tegen RKC, toen hij een publiekswissel kreeg. Heitinga gebruikt de jonge Afrikaan vooralsnog als rechtsbuiten. Dat hij ook op die positie kan scoren bewees hij de laatste weken veelvuldig. Kudus scoorde in drie van de vier wedstrijden. Een doelpunt tegen Union Berlin levert je ruim drie keer je inleg op.

WEDTIP
Mohammed Kudus scoort een doelpunt > 3.10

Waar kun je Ajax – Union Berlin zien op tv?

De wedstrijd tussen Ajax en Union Berlin is donderdagavond vanaf 18.45 uur live te zien op Veronica en ESPN2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?