Zondag 18.00 uur. De Kuip, Rotterdam. Finale TOTO KNVB Beker, Ajax – Vitesse. Wie wint de 103e editie van dit toernooi? De Amsterdammers zijn uiteraard favoriet om de beker voor de twintigste keer te winnen. Maar Vitesse, dat één keer won, mag niet onderschat worden. TOTO Extra blikt vooruit!

Ajax – Vitesse
Finale TOTO KNVB Beker
18 april 2021
18.00 uur, De Kuip, Rotterdam

Tot donderdag streed Ajax nog mee op drie fronten. Na de pijnlijke en onnodige uitschakeling in de Europa League door AS Roma moet de club de rug rechten om komende week wel de ‘dubbel’ in de wacht te slepen. Vitesse is niet een tegenstander waar de ploeg van Erik ten Hag zomaar even van wint. De Arnhemmers deden dit seizoen lang mee voor de titel, maar haakte een paar maanden terug af. Toch kan Vitesse (in theorie) nog als tweede eindigen. Na Ajax heeft de ploeg van Thomas Letsch de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie. Onze voorspelling is daarom dat Ajax wel wint, maar er niet op los gaat scoren.

WEDTIP
Ajax wint en Under 3,5 goal > 2.49

Ajax vindt de afgelopen weken sowieso lastig het net. In de laatste drie wedstrijden (alle competities) werd er maar drie keer gescoord. Wie moet het zondag dan doen voor de Amsterdammers? Wij denken aan Sébastien Haller. De spits maakte doelpunten in zijn laatste twee optredens (Haller mocht niet meedoen in de Europa League). Komt de eerste van de avond van de voet of het hoofd van de Ivoriaans international en wint Ajax? Dat levert vijf keer je inleg op!

WEDTIP
Haller scoort eerste goal en wint > 5.00

Oké, we voorspellen dus dat Ajax de beker verovert. Hoeven we dan helemaal niks van Vitesse te verwachten? Als je kijkt naar hun vorm niet. In de laatste drie Eredivisiewedstrijden scoorden de Arnhemmers alleen tegen FC Twente (1-2 winst). Die beide doelpunten werden gemaakt door Oussama Tannane, twee penalty’s. Als Vitesse er tegen Ajax weer een krijgt, zal Tannane ongetwijfeld weer achter de bal staan. Durf jij in te zetten op een rake strafschop voor Vitesse?

WEDTIP
Tannane scoort penalty > 5.50

Waar kun je Ajax – Vitesse zien op tv?

Ajax – Vitesse is zondag vanaf 18.00 uur te zien op Fox en het hoofdkanaal van ESPN. De voorbeschouwing op beide kanalen begint al om 16.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots