Voorspelling Ajax – Vitesse: herovert zwalkende kampioen de koppositie weer?

Ajax Johan Cruijff Arena - TOTO

Ajax beleefde een ellendige middag in de topper tegen PSV. Niet alleen wonnen de Eindhovenaren, de kampioen werd op alle fronten afgetroefd. Een nieuwe tik voor de ploeg van Alfred Schreuder, die zwalkend richting de winterstop gaat. Maar hoe groot de crisis in Amsterdam ook is, bij winst woensdag op Vitesse is Ajax gewoon weer koploper.

Ajax – Vitesse
Eredivisie
9 november 2022
20.00 uur, Johan Cruijff Arena

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

De wedstrijd tussen Ajax en Vitesse stond oorspronkelijk voor anderhalve week geleden gepland, maar vanwege de Europese verplichtingen van de Amsterdammers werd het duel uitgesteld. De Arnhemmers, vorig jaar nog in de achtste finales van de Conference League, staan vijftiende in de Eredivisie en moeten oppassen niet in degradatiestrijd verwikkeld te raken. Oud-speler Phillip Cocu moet daarvoor zorgen. Eind september werd de 101-voudig international aangesteld als opvolger van de naar VfL Bochum vertrokken Thomas Letsch.

Cocu heeft het nog niet bepaald op de rit. Onder zijn leiding gingen drie van de vijf competitiewedstrijden verloren en blameerde Vitesse zich in de TOTO KNVB Beker, door te verliezen van Kozakken Boys. Afgelopen weekend gingen de Arnhemmers kansloos met 0-4 onderuit tegen Sparta. Op papier lijkt Vitesse dan ook de ideale tegenstander voor het zwalkende Ajax. De ploeg snakt naar de winterstop en zal de handen dichtknijpen als de start van het WK gehaald wordt als koploper. Vanuit Arnhem reist woensdag een ploeg in een nog dieper dal af naar de Johan Cruijff Arena. Wij verwachten eerherstel van Ajax na een sterke start.

WEDTIP
Aantal doelpunten Ajax 1e helft + 1.5 > 2.19

De grootste problemen bij Ajax liggen achterin. De Amsterdamse defensie hield al elf keer op rij niet de nul. Een overwinning voor Ajax ligt voor de hand, maar ook dat die overwinning mét tegentreffer zal zijn. Wint Ajax met 2-1, 3-1 of 4-1, dan pak je bijna vier keer je inleg.

WEDTIP
Correct score combinatie Ajax wint met 2-1, 3-1 of 4-1 > 3.65

Waar kun je Ajax – Vitesse zien op tv?

De wedstrijd Ajax – Vitesse is woensdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO? ZET IN & WIN!