Voorspelling Anderlecht – AZ: duurt de Europese opmars van AZ voort?

Stadion Anderlecht Lotto Park

AZ kan zich voor het eerst sinds 2005 plaatsen voor de halve finales van een Europees toernooi. Daarvoor moet de ploeg van Pascal Jansen in de kwartfinale van de Conference League wel zien af te rekenen met Anderlecht. Weet AZ zich een goede uitgangspositie te verschaffen in Brussel?

Anderlecht – AZ
Kwartfinale Conference League
13 april 2023
21.00 uur, Lotto Park, Brussel (Bel)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Dat AZ in de kwartfinale staat is al een prestatie van formaat. In de achtste finale moesten de Alkmaarders het namelijk opnemen tegen Lazio, de nummer twee van de Serie A. Dankzij twee knappe overwinningen van 2-1 wist AZ zich verrassend te plaatsen voor de laatste acht. Op papier treft het met Anderlecht een mindere tegenstander dan Lazio. De gloriedagen van de Belgisch recordkampioen (34 titels) liggen al even achter ons. De laatste landstitel dateert van 2017. Ook dit seizoen houden de prestaties niet over. We vinden Anderlecht terug op een negende plek in de Eerste Klasse. Maar de weg omhoog lijkt ingezet. De Brusselaars wonnen drie van de laatste vier competitiewedstrijden en wisten in de Conference League Vilarreal uit te schakelen, de halve finalist van de Champions League van vorig jaar. Neem daarbij dat AZ al drie Eredivisieduels op rij niet kon winnen, en we mogen Anderlecht dus gerust als favoriet aanwijzen voor donderdagavond.

WEDTIP
Anderlecht wint > 2,65

AZ deed dit seizoen lange tijd mee om de koppositie in de Eredivisie. Maar een derde landstitel kunnen de Noord-Hollanders al even uit het hoofd zetten na een paar magere resultaten. De mannen van Jansen verloren van FC Twente, speelden gelijk tegen sc Heerenveen en gingen afgelopen weekend in eigen huis ten onder tegen Sparta. Wat met name opvalt, is dat AZ moeite heeft met scoren. Er werden slechts vier goals gemaakt in de laatste vijf competitiewedstrijden. Het zou ons dan ook niks verbazen als AZ er in Brussel niet in slaagt een doelpunt te maken.

WEDTIP
Aantal goals AZ Under 0,5 > 3,10

Waar kun je Anderlecht – AZ zien op tv?

De Conference League-wedstrijd tussen Anderlecht en AZ is donderdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?