Terwijl in Europa natuurlijk alle ogen gericht zijn op het EK, is in Zuid-Amerika de Copa America aan de gang. En net als het EK heeft ook de Copa een finale om je vingers bij af te likken. Wie wint de Zuid-Amerikaanse voetbalklassieker tussen Argentinië en Brazilië?

Argentinië – Brazilië
Finale Copa America
11 juli 2021
02.00 uur, Maracanã, Rio de Janeiro (Bra)

SPEEL MEE!

Thuisland Brazilië won twee jaar geleden de Copa en kan zaterdagnacht voor de derde keer in twintig jaar tijd het toernooi twee jaar op rij winnen. Sprankelen deden de Brazilianen alleen in de eerste groepswedstrijden van het toernooi. Tegen Venezuela werd het 3-0 en tegen Peru 4-0. Daarna maakte Brazilië nog slechts vijf doelpunten in vier wedstrijden. Zowel de kwartfinale tegen Chili als de halve finale tegen opnieuw Peru won het nipt met 1-0. Argentinië scoorde in dit toernooi zelfs in vier van de zes wedstrijden maar één keer. In de halve finale tegen Colombië werd het 1-1 en wonnen de Argentijnen na strafschoppen. Op basis van de rest van het toernooi vinden we 1-1 na 90 minuten een logische uitslag!

WEDTIP
Correct score 1-1 > 5.25

In de knock-outfase is Lucas Paquetá voorlopig de grote man bij Brazilië. De middenvelder van AC Milan tekende zowel in de kwartfinale als de halve finale voor de winnende goal. In de laatste interland van Brazilië voor de Copa America, begin juni voor de WK-kwalificatie tegen Paraguay, was Paquetá ook al trefzeker geweest. Bij Argentinië is Lionel Messi ook dit toernooi weer van onschatbare waarde. De kleine dribbelaar maakte er alweer vier, waaronder twee in de kwartfinale tegen Paraguay. Maar ook Lautaro Martínez is in grote vorm. De spits van Internazionale scoorde de laatste drie wedstrijden steeds één keer. En dus kijken we voor doelpuntenmakers zaterdag naar Paquetá en Martínez. Voor wie ga jij?

WEDTIPS
Lautaro Martínez scoort een doelpunt > 3.70
Paquetá scoort een doelpunt > 4.80

Waar kun je Argentinië – Brazilië zien op tv?

De finale van de Copa America tussen Argentinië en Brazilië wordt in de nacht van zaterdag op zondag uitgezonden door Ziggo Sport. De aftrap is om 02.00 uur Nederlandse tijd.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots