Voorspelling Argentinië – Saudi-Arabië: begin van Messi’s missie

Argentinië - Saudi-Arabië - TOTO

In de uitpuilende prijzenkast van Lionel Messi ontbreekt nog één prijs: de wereldtitel met Argentinië. Het WK van 2022 is daarvoor de laatste mogelijkheid. Met de vorm van de superster van Paris Saint-Germain zit het wel goed. Kan Messi ook op het WK de show stelen? De eerste wedstrijd tegen Saudi-Arabië moet de opmaat vormen naar misschien wel een historisch toernooi voor Argentinië.

Argentinië – Saudi-Arabië
Groep C WK 2022
22 november 2022
11.00 uur, Al Thumama Stadium, Doha

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Argentinië behoort samen met Brazilië tot de grote favorieten voor dit WK. Dat is niet zo verwonderlijk. De wereldkampioen van 1978 en 1986 veroverde vorig jaar de Copa América, een van de twee prijzen die nog ontbraken op het palmares van Messi. De ander is dus de wereldtitel. De aanloop van de Argentijnen naar dit WK kon bijna niet beter. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni hoefde al 35 wedstrijden op rij geen verliespartij te incasseren. De laatste nederlaag dateert van 2 juli 2019. Aan de hand van Messi worden tegenstanders bij tijd en wijle zoek gespeeld. De statistieken van de speler van PSG in het nationale elftal zijn weer ouderwets indrukwekkend. Hij speelde dit kalenderjaar zes interlands en trof daarin tien keer doel. Toont Messi in de eerste WK-wedstrijd tegen Saudi-Arabië weer zijn vorm?

WEDTIP
Argentinië wint, Over 2,5 goal en Messi scoort eerste doelpunt > 5,40

Wat mogen we van Saudi-Arabië verwachten? Niet al teveel. We vinden de Aziaten terug op plek 51 op de FIFA-ranking. Van alle WK-deelnemers staat alleen Ghana lager (61e). Veelzeggend is dat alle spelers uit de 26-koppige selectie uitkomen in de eigen nationale competitie. Het WK-verleden biedt ook weinig hoop voor de formatie van bondscoach Hervé Renard. Saudi-Arabië neemt voor de zesde keer deel aan een wereldkampioenschap, en reikte alleen bij het debuut in 1994 verder dan de groepsfase. Destijds werd Saudi-Arabië een ronde later uitgeschakeld. Vier jaar geleden won de drievoudig Aziatisch kampioen slechts één wedstrijd. Als dat ook tijdens dit WK gebeurt, zou dat een aardige stunt zijn. We voorspellen een ruime overwinning voor Argentinië.

WEDTIP
Argentinië wint met handicap -2 > 2,40

Waar kun je Argentinië – Saudi-Arabië zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen de Argentinië en Saudi-Arabië is dinsdagochtend vanaf 11.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?