Krijgen we een onvervalste Amsterdamse ‘Remontada’? Ajax moet uit bij AS Roma een 1-2 achterstand zien goed te maken om de halve finale van de Europa League te bereiken. Zeker niet onmogelijk. We verklappen het alvast; wij voorspellen dat Ajax doorgaat! Lees snel de bijbehorende wedtips!

AS Roma – Ajax
Kwartfinale Europa League
15 april 2021
21.00 uur, Stadio Olimpico, Rome (Ita)

Het was vorige week in de Johan Cruijff Arena een klassieke Italiaanse zege. De minste kansen (Roma 7 schoten, Ajax 15 schoten), het minste balbezit (Roma 34%, Ajax 66%), maar toch winnen. Een positief punt dat Ajax uit die wedstrijd kan meenemen, is dat het dus absoluut niet kansloos was tegen de Romeinen. Voor de return in Stadio Olimpico is het dan zaak de kansen wél af te maken. Ajax moet in ieder geval twee keer scoren om door te gaan. Wij verwachten dat de ploeg van Erik ten Hag daar wel in slaagt.

WEDTIP
Ajax scoort 2 of 3 keer > 1.94

De laatste keer dat Ajax in Europees verband een 1-2 thuisnederlaag goedmaakte, staat bij de meeste fans ongetwijfeld nog in het geheugen gegrift. Dat was in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid in het memorabele seizoen 2018/2019. Ajax deed de hele voetbalwereld versteld staan door in Estadio Santiago Bernabéu met 1-4 af te rekenen met De Koninklijke. Twee van de doelpuntenmakers van destijds zijn er nu ook bij: David Neres en Dusan Tadic. De Serviër zou maar wat graag revanche op zichzelf nemen na de gemiste penalty van vorige week. Een lekkere quotering voor als Tadic scoort voor een winnend Ajax.

WEDTIP
Tadic scoort en wint > 3.60

Als laatste hebben we een hele nieuwe wedoptie voor je: ‘geeft assist’. Het zal je vast wel duidelijk zijn, je kunt vanaf nu ook inzetten op wie er een of meerdere assists geeft. Naast dat wij voorspellen dat Tadic zelf scoort, is het zeker niet ondenkbaar dat de aanvoerder nog een goal voorbereidt.

WEDTIP
Tadic geeft assist > 2.30

Waar kun je AS Roma – Ajax zien op tv?

AS Roma – Ajax is donderdag vanaf 21.00 uur te zien op RTL 7 en ESPN 2. De voorbeschouwing op RTL 7 begint om 20.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots