Voorspelling AS Roma – Feyenoord: zetten Rotterdammers kroon op Europees topseizoen?

Road to Tirana | TOTO

Na ruim tien maanden komt voor Feyenoord woensdag een einde aan het succesvolste Europese seizoen in decennia. Wat in de tweede voorronde van de Conference League begon met een teleurstellende 0-0 in Kosovo tegen FC Drita, eindigt met de finale tegen AS Roma. En dus misschien wel met een Europese prijs!

AS Roma – Feyenoord
Finale Conference League
25 mei 2022
21.00 uur, Air Albania Stadion, Tirana (Alb)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Wie had dat voor die wedstrijd in Kosovo kunnen denken. In het vak met Feyenoord-supporters hing het inmiddels bekende ‘Road to Tirana’-doek, maar erg serieus was die boodschap toen toch niet bedoeld. En ook bij TOTO waren we vorig jaar zomer niet echt bezig met een eventuele finaleplaats van de Rotterdammers. Inzetten op winst van de Conference League was ten tijde van de eerste wedstrijd tegen Drita niet eens mogelijk.

Maar zie nu, achttien wedstrijden later. Feyenoord beleefde een ongekende campagne waarin het in het hoofdtoernooi ongeslagen bleef en alleen in de voorrondes verloor van Elfsborg, toen het er eigenlijk al niet meer om ging. Vooral de eliminatie van Olympique Marseille, achter PSG best of the rest in Frankrijk, in de halve finales maakte indruk. En nu wacht dus AS Roma in de finale. De vierde Europa Cup-finale in de geschiedenis van de club, en de vorige drie werden allemaal gewonnen. Blijft Feyenoord foutloos in Europese finales? Een Rotterdamse zege levert je ruim drie keer je inleg op!

WEDTIP
Feyenoord wint > 3.10

Voor Feyenoord wordt het de eerste Europese finale sinds 2002, toen het in de eigen Kuip ten koste van Borussia Dortmund de UEFA Cup won. Die beker dankte Feyenoord voor een groot gedeelte aan de doelpunten van Pierre van Hooijdonk, het succes van dit jaar kan niet los van de goals van Cyriel Dessers worden gezien. Tien maakte de Belgische Nigeriaan er, alleen in het hoofdtoernooi. En zijn eerste scoorde hij pas in de vierde groepswedstrijd. In de kwartfinale was Dessers in de uitwedstrijd tegen Slavia Praag met twee treffers van onschatbare waarde en ook in het thuisduel tegen Marseille maakte de spits er twee.

Tegen AS Roma verwachten we geen doelpuntenfestijn. Niemand minder dan Jose Mourinho is trainer bij de Romeinen. De Portugees was in 2017 trainer van het Manchester United dat Ajax in de finale van de Europa League klopte, tot woensdag de laatste Europese finale met een Nederlandse club. Mourinho was in Stockholm Ajax en Peter Bosz in het bijzonder op alle fronten de baas. The Special One had zijn huiswerk goed gedaan en legde het aanvalsspel van de Amsterdammers lam. Dat zal ook Arne Slot weten. Tegen Roma zal Slot waarschijnlijk wat minder aanvallend spelen dan normaal. En dus komen we tot deze wedtip. Scoort Dessers weer en wint Feyenoord met 1-0, 2-0 of 2-1? Daar staat een fraaie quotering van 9.00 tegenover!

WEDTIP
Dessers scoort en wint met 1-0, 2-0 of 2-1 > 9.00

Waar kun je AS Roma – Feyenoord zien op tv?

De wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord is woensdagavond vanaf 21.00 uur te zien op Veronica en het hoofdkanaal van ESPN. De sportzender is al vanaf 12.00 uur in de lucht met de voorbeschouwing.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!